Nogomet

Ćorluka - Modrić - Eduardo

Zoran Zdelar • četvrtak, 19.04.2007.

Prvi puta ovog proljeća u našoj momčadi kola našla su se istovremeno tri najbolja Dinamova igrača, koji su od ove sezone i od neprocjenjive važnosti za hrvatsku reprezentaciju. Vedran Ćorluka asistirao je i zabio, Eduardo je dva puta zabio, a Luka Modrić jednostavno je bio na svojoj razini - znači ponovno vrlo dobar i razigran...

Slika 3 od 4.

Vratar

Marin Skender (Osijek) - Vratar Osijeka jučer je pokazao zašto je bio u eri Slavena Bilića zaslužio reprezentativni poziv. U trenucima kad je Rijeka u počecima utakmice snažno pritisnula posljednju obranu Osječana, on je skidao sve udarce i držao svoju momčad u igri kroz cijeli susret. U nekoliko navrata je obranio nekoliko iznimno dobrih udaraca, ali imao je i jednu lošu reakciju, no kako je tada Ivanov pucao glavom tek pored vratnice nije ni toliko bitno.

Obrana

Carlos (Dinamo) - Dinamov obrambeni Brazilac ipak je dospio ove srijede u Dinamov prvi sastav zamijenivši ne odveć dobrog Hrvoja Čalu. Potvrdio je Carlos da je zaslužio ovu priliku i osim dobre igre u obrani, stigao se upisati i u listu strijelaca kad je u maniri napadača prošao između dva Cibalijina braniča i matirao vratara. Nesumnjivo će se naći u momčadi i u subotu na susretu u Velikoj.

Igor Čagalj (Šibenik) - Posljednji igrač obrane Šibenika danas je bio najuvjerljiviji igrač Karabegove momčadi. Iako relativno nizak za obrambenog igrača (172 cm) on to uvelike nadoknađuje borbenošću i beskompromisnošću. Malo se je koji napadač pored njega naigrao, a tako je bilo i danas Dodiku i Zahori. Za njega niti jedna lopta nije izgubljena, a takvog igrača uvijek je korisno imati u momčadi. Danas je osim savršene igre u obrani, nekoliko puta stigao otići i u napad.

Marko Radas (Pula) - Hajdukov krvnik prije dva kola upisao se ponovno među strijelce, ovog puta je protiv Varteksa donio svojoj momčad važan bod. U 60. minuti ponovno je sjajno izveo slobodan udarac iz samog lijevog kuta, a varaždinski vratar mogao je samo popratiti let lopte. Iako je možda učinio pokoju grešku u obrani, euro-golom se definitivno iskupio.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Vedran Ćorluka (Dinamo) - Dinamov desni bočni jučer je bio najbolji igrač pred malobrojnom publikom u Maksimiru. Uistinu je odigrao najbolju utakmicu svoje karijere, kako je sam priznao nakon susreta. Vinkovačka obrana nije imala lijeka protiv njega, pa je asistirao Eduardu za pogodak, a zatim se u 40. minuti i sam upisao u strijelce. Po prvi puta u karijeri postigao je pogodak na svom Maksimiru.

Veza

Aleksandar Šolić (Osijek) - Lijevi vezni Osijeka, do jučer prilično nepoznat hrvatskoj nogometnoj javnosti, bio je najbolji igrač pobjedničke momčadi na Kantridi uz dvostrukog strijelca Jukića. Jednostavno je preuzeo kontrolu nad lijevom bokom i riječki braniči vrlo su malo toga uspjeli učiniti kako bi ga zaustavili, pa je jedan od najzaslužnijih za pogodak, što je potvrdio i sjajnom asistencijom, a gurnuo je još nekoliko puta svoje suigrače u sjajne prilike za pogodak.

Luka Modrić (Dinamo) - Dinamov playmaker, kojeg polako svi guraju prema poziciji defanzivnog veznog, ponovno je odigrao vrlo dobru utakmicu. Iako ovog puta nije imao neki učinak koji bi ušao u službeni zapisnik, svojom igrom uvelike je pridonio pobjedi Dinama protiv Cibalije i još jednom je potvrdio da momčad s njim i bez njega nije ista, ako je to uopće i bilo sporno.

Slika 2 od 2.
Foto: Sandro Donda

Igor Musa (Hajduk) - Hajdukov veznjak sve je izgledniji kandidat za nagradu Hajdučko srce, koje dodjeljuje Torcida najboljem igraču, a to je ove sezone definitivno Musa. Ove srijede protiv Kamen Ingrada ponovno je bio fantastičan. Odličnim pogotkom upisao se među strijelce, asistirao je, a i kreirao je još nekoliko prilika svojim suigračima. Definitivno je povukao pravi potez kad je odlučio ove zime ostati u Hajduku.

Igor Novaković (Rijeka) - Karlovčanin u dresu Rijeke koji se nalazi na posudbi iz Rusije samo do kraja sezone danas je podsjetio gledatelje na Kantridi, ali i one pred televizijskim prijemnicima na svoje nastupe proteklih sezona, pogotovo kad je igrao s Vugrincem. Ponovno su ga braniči teško zaustavljali na desnom boku, a i nekoliko je puta sjajno pucao, no raspoloženi Skender ipak je bio predobar i nije se dao svladati. Jedina svijetla točka u jučerašnjem porazu Rijeke.

Napad

Eduardo da Silva (Dinamo) - Nakon nekoliko utakmica pauze, ponovno je Eduardo zabio i to ovog dva puta, ali se nažalost i ozlijedio. Kako smo saznali, stradao je samo aduktor pa ozbiljnijih posljedica ipak neće biti, kao ni duže pauze. Mogao bi već zaigrati u subotu protiv Kamen Ingrada u Velikoj. Stao je jučer na 27 pogodaka ove sezone i Dinamovi čelnici morat će se dobrano potruditi kako bi odbili sve ponude koje će stići za njega ovog ljeta.

Stjepan Jukić (Osijek) - Iskusni napadač Osijeka postigao je sva dva pogotka na dvoboju protiv Rijeke, a nakon utakmice titulu igrača utakmice dijelom može zahvaliti i riječkom vrataru Velimiru Radmanu, koji je loše reagirao kod oba. No, to ne umanjuje zasluge osječkog napadača koji je sjajno pucao iz slobodnog udarca, kao i smirena reakcija kod drugog pogotka kad je Radman istrčao sa svog gola na drugu stranu.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!