Nogomet

Modrić ponovno neizostavan

Zoran Zdelar • nedjelja, 29.04.2007.

Nakon što je to do prije nekoliko kola bio Tomislav Labudović, sad kako se bliži kraj sezone ulogu neizostavnog ponovno je preuzeo Luka Modrić. Iako Dinamov kreator igre nije možda bio na svojoj standardnoj razini na početku proljetnog dijela sezone, sad je gotovo redovito u momčadi kola Prve HNL, a svojim igrama u posljednje vrijeme to je definitivno i zaslužio. Priznat će to vjerojatno i oni koji ne navijaju za Dinamo s obzirom da Modrićevi nastupi u prvom dijelu ove sezone i u posljednje vrijeme ipak nadilaze okvire HNL-a...

Slika 1 od 2.

Vratar

Robert Lisjak (Slaven Belupo) - Koprivnički prvoligaš stigao je na Poljud bez svog prvog vratara u momčadi i na Lisjaka je pao težak zadatak i velika odgovornost. Vratar koji je kroz cijelu sezonu branio na tek pet utakmica sigurno nije najsigurnije rješenje protiv suparnika koji je objektivno snažniji, ali Lisjak je svoj posao jučer sjajno odradio. Jedan pogodak je primio, ali svojim sjajnim reakcijama u nekoliko navrata je spašavao svoju mrežu, a odlično je reagirao i kod nekih dalekometnih udaraca, za koje bi mu malo tko zamjerio da su mu ušli u mrežu.

Obrana

Ivan Radeljić (Slaven Belupo) - Iako ovaj branič više igra na centralnoj poziciji, danas smo ga bili prisiljeni u lijevu stranu malo pogurnuti s obzirom da za ovu poziciju nije pronađen bolji kandidat. Radeljić je kao nogometaš stasao u Hajduku, a jučer im se zahvalio na svemu učinjenome za njega prekrasnim pogotkom. S nešto više od 20 metara snažnim udarcem je zatresao mrežu, a lopta je prohujala tik ispod grede.

Mahir Iftić (Pula) - Iako su Riječani imali nekoliko relativno izglednih prilika, pa se ne bi baš moglo reći kako je gostujuća obrana na Kantridi bila nepropusna, a samim time znači nije ni Iftić u svojim zadatcima posebno briljirao, no ovdje se zaslužio naći jednom sjajnom reakcijom kad je spasio svoju momčad od poraza. Ahmad Sharbini imao je praktički praznu mrežu za pogoditi, ali njegov udarac uspio je Iftić zaustaviti i tako spasiti bod svoje momčadi.

Vedran Ćorluka (Dinamo) - I dok je Dinamovom bočnom braniču prije samo dva kola nedosanjani san bio zabiti pogodak na Maksimiru pred svojom publikom, u protekla dva kola to mu je uspjelo čak dva puta. U samom završetku utakmice nakon akcije Tomića i Eduarda, Ćorluka je prihvatio loptu, protrčao nekoliko metara i vrlo dobrim udarcem zatresao mrežu za konačnu potvrdu novog naslova prvaka Hrvatske.

Veza

Ivica Vrdoljak (Zagreb) - Ivica Vrdoljak sjajno se snašao na terenu protiv Šibenika jučer. Iako je trebao igrati na poziciji desnog braniča, Ćiro ga je više pogurnuo prema defanzivnom veznom gdje je vrlo dobro odradio svoj zadatak, a nerijetko je i sudjelovao u napadačkim akcijama, a upravo se to u posljednje vrijeme očekuje defanzivnih veznih. Bio je iza lopte kad je to bilo potrebno, ali nije se libio ni otići naprijed i pripomoći svojim suigračima na putu do nove pobjede.

Luka Modrić (Dinamo) - Dinamov motor na terenu ponovno je najbolji u modrom dresu, a svojoj momčadi uvelike je olakšao put do nove pobjede nakon što je zabio pogodak glavom u otvaranju utakmice, unatoč tome što je bio najniži igrač na terenu. Spominjalo se da mu za sjajnu sezonu nedostaje još samo nekoliko pogodaka postignutih, a evo sad su ga krenuli i oni kako se sezona bliži kraju.

Mario Carević (Hajduk) - Jedan od najskupljih Hajdukovih igrača ove sezone relativno je brz na jeziku što ga je u nekoliko navrata stajalo i novčane kazne, ali jučer je među zaslužnijima što Hajduk ipak nije doživio neugodan poraz u dvoboju sa Slaven Belupom. Iako igra najvjerojatnije svoje posljednje utakmice u Hajduku (barem do daljnjega), bio je iznimno motiviran i nekoliko je puta sjajno uposlio svoje napadače, no oni njegove lopte nisu iskoristili na pravi način.

Nikola Šafarić (Varteks) - Nakon što su varaždinskog prvoligaša u posljednjih godinu dana napustili najvažniji igrači, jedino je Nikola Šafarić ostao od već potvrđeno kvalitetnih. Kratak opis njegova nastupa vrlo se često okarakterizira s 'igrao je kapetanski', a tako je bilo i jučer. Osim što je asistirao Noviniću za drugi pogodak, donio je svojem klubu pobjedu pogotkom u 76. minuti, a da je bio nešto precizniji mogao se još koji put upisati u listu strijelaca.

Sammir (Dinamo) - Dinamov najmlađi Brazilac odigrao je ovog vikenda možda i ponajbolju utakmicu ove sezone. Dosad ga se hvalilo tek zbog ponekih pojedinih poteza, koji u konačnici njegovoj momčadi nisu donijeli ništa korisnog, ali jučer je imao važnu ulogu kod čak dva pogotka. Najprije je kod prvog asistirao ubačajem Modriću za pogodak, a zatim je i uvelike pridonio postizanju autogola Štefulja, nakon što je napravio popriličnu zbrku u protivničkom kaznenom prostoru.

Napad

Enes Novinić (Varteks) - Novinić ima drugi po jačini udarac u Varteksu, a ove subote to je i iskoristio. S dva pogotka uvelike je, naravno, pridonio pobjedi koju su ostvarili nakon zaista dugog posta. No, unatoč dva postignuta pogotka, primio je i pokoju kritiku na svoj račun zbog toga što je propustio realizirati još nekoliko sjajnih prilika, ali s obzirom da je njegov Varteks pobijedio to i nije toliko bitno.

Marko Grgić (Zagreb) - Mladi nogometaš koji je stigao u Zagreb proteklog ljeta došao je na naslovnice, a da nije ni zaigrao. Rezultat je to bio Ćirinih izjava prije dvoboja s Hajdukom nakon što je njega u više navrata naveo kao igrača koji će presuditi utakmicu na Poljudu. No, iako mu to tada nije uspjelo, jučer jest. Svojim pogotkom osigurao je Zagrebu pobjedu u utakmici koja će im najvjerojatnije donijeti izlazak u Europu, doduše Intertoto kup, no i kroz njega mogu doći do nastupa u Kupu Uefa.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!