arhiva

Foto priča: Sportnet.hr na završnici NCAA turnira

Zvonimir Miletić • subota, 24.03.2007.

Pošto su gazde u NCAA (National Collegiate Athletic Association) odlučili da se jedan od regionalnih turnira u muškoj studentskoj košarci igra u nedalekom San Antoniu, bila je to odlična prilika da se pogledaju utakmice. Naročito kad srce vuče za jednog od sudionika turnira, Texas A&M. Sportnetov suradnik iz SAD-a Zvonimir Miletić u foto-priči s NCAA turnira...

Slika 1 od 1.
Foto: Zvonimir Miletić

Kako smo se približavali San Antoniju, kamen nam je udario u vjetrobransko staklo, ali to nije bio razlog da se put odgodi. San Antonio ima nekoliko velikih zrakoplovnih baza, a mi smo prošli pokraj parkirališta Texas National Guarda.

Slika 2 od 2.
Foto: Zvonimir Miletić

Uzbuđenje je raslo kako smo se približavali Alamodomeu. Zatvorenom stadionu kapaciteta 68.000 mjesta koji se pregradi da se u njemu može igrati i košarka (nešto slično dvorani u kojoj su igrali naši zlatni rukometaši u Atlanti 1996. godine kada su nastupali u Georgia Dome-u). Alamdome izvana ne izgleda nešto veliko, ali je stvarno odlična dvorana - pogotovo za američki nogomet. San Antonio nema profesionalnih klubova osim Spursa koji nastupaju u AT&T Center-u.

Slika 5 od 5.
Foto: Zvonimir Miletić

Alamadome se polako počeo puniti. Za košarku je kapacitet nesto preko 30.000 mjesta. Košarkaško igralište se nalazi u jednom dijelu dvorana, a ova tribina ispod zastora je montažna i ukloni se kada se igra američki nogomet. Kao što vidite, imali smo mjesta u kutu, ali se sve prilično dobro vidjelo.

Slika 3 od 3.
Foto: Zvonimir Miletić

Posljednji dogovor pred utakmicu između University of Memphis Tigersa i Texas A&M University Aggiesa. College Station, mjesto gdje je Texas A&M University, je udaljeno kojih dva sata vožnje. Memphis je dosta dalje, što ce pokazati i odnos u gledalištu. Aggies su u “bordo” trenerkama dok su Tigersi plavi. Memphis cheerleaders napuštaju parket u iščekivanju početka utakmice.

Slika 4 od 4.
Foto: Zvonimir Miletić

I veliki viseći semafor je bio spreman za bitku.

Slika 6 od 6.
Foto: Zvonimir Miletić

Detalj s utakmice… Aggies u napadu, loptu ima Josh Carter koji je bio i najveće razočaranje utakmice. U donjem desnom kutu je Acie Law IV - sada već bivši igrač, senior i legenda sveučilišta.

Slika 7 od 7.
Foto: Zvonimir Miletić

Navijači Memphisa toplo pozdravljeni od navijača sa hrvatskim obilježjima kojeg možete vidjeti na naslovnoj slici. Inače dotični je bio najglasniji i ponekad je upućivao sucima riječi na jeziku općedvoranski neshvaćenom, ali je gestikulacije su odavale da se sucima spominjao ženski dio obitelji.

Slika 8 od 8.
Foto: Zvonimir Miletić

Navijačice Memphisa su pokazale da osim fenomenalnog izgleda imaju i odlične plesne rutine. Eh, gdje je bio dalekozor?

Slika 9 od 9.
Foto: Zvonimir Miletić

Texas A&M je izgubio, vaš foto-reporter je izgubio glas bodreći svoje sveučilište i shrvan tugom odlučio je podijeliti s vama svoj identitet. Da, on je taj koji navija na općedvoranski neshvaćenom jeziku. Došlo je vrijeme za smiriti se malo i pogledati Tennessee i Ohio State koji se ovdje bili na zagrijavanju.

Slika 10 od 10.
Foto: Zvonimir Miletić

Četa mala, ali odabrana. Kvarter zaposlenika AMD-a u četvrtak popodne/navečer na utakmici. Valjda šefovi ovaj vikend neće čitati Sportnet jer smo zapravo kidnuli s posla. S lijeva: Pero, Danijel, Mihajlo i srdačno vaš Mile.

Slika 11 od 11.
Foto: Zvonimir Miletić

Drugi susret počeo je vatreno. Prvih 5 šuteva su bile trice i upadalo je sve živo.

Slika 12 od 12.
Foto: Zvonimir Miletić

Posljednji dogovori Ohio Statea. S brojem 20 je Greg Oden, vjerojatno prvi izbor drafta ove godine.

Slika 13 od 13.
Foto: Zvonimir Miletić

Bijeli znojnici oko glave su napokon došli u modu i u Tennesseeju.

Slika 14 od 14.
Foto: Zvonimir Miletić

Mnoštvo prekršaja i slobodnih bacanja...

Slika 15 od 15.
Foto: Zvonimir Miletić

Navijači(ce) Ohio Statea začinile su ugođaj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!