Zimski sportovi

"Incident nije bio ni izbliza tako ozbiljan"

HINA • subota, 14.04.2007.

Nakon što je sedmoricu hokejaških reprezentativac Srbije u petak napala skupina od 20-ak mlađih muškaraca na Trgu bana Jelačića, organizatori Svjetskog prvenstva divizije II, skupine A, koje se od 11. do 17. travnja održava u Zagrebu, organizirali su novinarsku konferenciju...

Na konferenciji su, uz čelnike Hrvatskoga saveza hokeja na ledu, prisustvovali i glavni tajnik Srpskog saveza Đorđe Ljoljić, voditeljica reprezentacije Dragana Gleđa i pomoćni trener Nikola Bera.

"Kad je srpska reprezentacija stigla u Zagreb, dogovorili smo se da nikamo neće ići bez pratnje policije, no pojedini srpski hokejaši ipak su se izdvojili i dogodio se incident. Nama je jako žao što je do takvog ispada došlo. Svima nam je jasno da je napad zapravo posljedica događaja otprije 15-ak godina, no, unatoč tomu, naša je obveza ispričati se za tu neugodnost", kazao je glavni tajnik Hrvatskog saveza, Milan Vukelić.

U redovima srpske reprezentacije također nisu željeli dizati tenzije. Čak su demantirali pisanje srpskih medija naglasivši da incident ni izbliza nije bio takav da bi se o njemu opće trebalo pisati. Dio srpskih medija izvjestio je o "velikoj tučnjavi u kojoj su hokejaše napali Bad Blue Boysi, a njima se pridružili građani koji su se zatekli u blizini".

"Naš kapetan Milinković samoinicijativno je razgovarao s domaćim medijima i to je bila njegova greška", kazao je pomoćni trener Bera, dok je Đorđe Ljoljić dodao: "Što se nas tiče, ova novinarska konferencija nije ni bila potrebna. Mi ne smatramo da se dogodilo nešto strašno. Mi imamo jako dobre kontakte s hrvatskim Savezom i osobno se nadam da će u budućnosti postojati i nekakva zajednička liga koja će koristiti i jednima i drugima" zaključio je Ljoljić.

Policija je u svom izvještaju o događaju navela da među srpskim hokejašima nije bilo ozlijeđenih, odnosno da nisu imali vidljivih ozljeda te da su odbili liječničku pomoć. Hokejaši su policiji izjavili da su ih napali Bad Blue Boysi kojima su se pridružili građani na Trgu, no iz policije navode da to ne mogu potvrditi jer su se prije njezina dolaska napadači razbježali. Policija je članove srpske hokejaše reprezentacije potom sigurno otpratila do hotela.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!