Nogomet

Espanyol - Werder: Španjolci otvorili vrata finala

Goran Tomičić • petak, 27.04.2007.

Uvjerljivom pobjedom od 3:0, Espanyol je napravio veliki korak prema finalu Kupa Uefe. Tri torpeda odsjela su u mreži njemačkog predstavnika, koji je susret završio i s rezultatskim i igračkim minusom...

Prvu priliku na utakmici imali su gosti. U petoj minuti Fritz je ubacio, a Klose loše pucao i lopta je otišla preko gola. U 19. minuti opravdano je poništen pogodak Espanyola. Nakon odličnog kornera De La Pene lopta je stigla do Jarquea, koji je dobro pucao s vrha kaznenog prostora, a Rufete je petom skrenuo loptu u mrežu, ali bio je u zaleđu koje je pomoćni sudac signalizirao.

Samo minutu kasnije De La Pena je izveo novi korner, Rufete je ubacio na peterac Wiesea, a Hurtado je bio najviši u skoku i glavom donio prednost Espanyolu od 1:0.

U 22. minuti Iraizoz je obranio odličan udarac Fringsa sa dvadesetak metara. U 30. minuti nakon kornera za domaćine Naldo je pucao glavom, ali Iraizoz je opet siguran. Pet minuta kasnije Frings je ubacio, ali Klose je loše reagirao.

Wiese odlično brani dobar pokušaj Hurtada iz slobodnog udarca sa 25 metara u 38. minuti, nakon čega.Iraizoz sigurno hvatia opasan ubačaj Fringsa. Novu priliku Espanyol je imao u 43. minuti, Wiese je efektno obranio pokušaj Delacruza iz daljine. U posljednjoj minuti prvog dijela Naldo je glavom blokirao snažan udarac Riere.

Već na samom startu drugog dijela Espanyol udvostručuje prednost. Igrala se 50. minuta kada je De La Pena opet odlično izveo korner, a Pandiani glavom postigao svoj 11. ovosezonski pogodak u Kupu Uefe za 2:0.

Utakmica je praktično odlučena u 58. minuti, Tamudo je sam krenuo prema Wieseu, koji ga je oborio u prilici za postizanje pogotka i opravdano zaradio isključenje. Na vrata je stao Reinke, koji je odmah obranio slobodan udarac Riere.

U 69. minuti dobar udarac De La Pene otišao je preko gola. U 73. minuti Werder je imao prvu priliku u drugom dijelu. Diego je dobro pucao, ali Klose nije uspio loptu skrenuti u gol. Jurica Vranješ ulazi u 78. minuti, a četiri minute kasnije Reinke brani pokušaj Rufetea.

Dvije minute prije kraja Espanyol je stigao do trećeg pogodka. Riera je ubacio s lijeve strane, a Coro preciznim udarcem sa desetak metara svladao Reinkea za 3:0.

U sudačkoj nadoknadi pobjedu je mogao povisti Tamudo, a priliku za gostujući gol nade imao je Pasannen. Ipak, rezultat se nije mijenjao.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!