Nogomet

Osasuna - Sevilla: Branitelj naslova na mukama

Branimir Korać, Goran Tomičić • petak, 27.04.2007.

Sevilla nije uspjela doći do željenog gola u gostima uoči uzvrata polufinala Kupa Uefe. Odlična Osasuna ostvarila je minimalnu prednost, ali ostavši čiste mreže što joj garantira velike šanse u uzvratu na terenu branitelja naslova...

Sevilla je susret otvorila pokušajem Kanoutea koji je odlično pucao iz voleja, ali lopta je otišla preko gola. To se dogodilo u 11. minuti, a dvije minute kasnije domaćin ima sreće. Milošević je udario Poulsena u lice, ali nije dobio čak ni žuti karton, a trebao je biti isključen. U 15. minuti Punal je glavom pucao pored gola.

Na isteku prvih pola sata igre novu priliku imali su gosti, Kanoute je pucao glavom, lopta je stigla do Escudea, koji je pucao visoko preko gola. Obje momčadi su igrale ofenzivno pa je nova prilika stigla u 33. minuti kada Cobeno brani pokušaj Garcie iz slobodnog udarca. U posljednjoj minuti prvog dijela Cruchaga je imao veliku priliku, no njegov udarac glavom otišao je preko gola Seville.

Na samom startu drugog dijela Sevilla dolazi do pogotka, strijelac je Fabiano, no radost gostiju kratko je trajala jer su suci procjenili da je Kanoute bio u zaleđu i aktivno utjecao na igru. Osasuna je u 55. minuti stigla do prednosti. Lopez je ubacio iz slobodnog udarca, a Soldado glavom svladao Cobena.

Sedam minuta kasnije nova prijetnja po gol gostiju, Milošević je ubacio za Lopeza, ali njegov volej otišao je visoko preko gola. Minutu kasnije Soldado je uposlio Escudea, a ovaj je pucao nekoliko centimetara preko gola. Nastavlja se vatromet prilika, iz kontranapada Alves je ubacio za Miloševića, koji glavom ne pogađa.

U 65. minuti utakmica je prekinuta na sedam minuta zbog ozljede suca Braahmaara kojeg je na kraju morao zamijeniti četvrti sudac. Sevilla u završnici susreta igra va banque, pokušava doći do pogotka, no to im ne uspijeva.

Minutu prije kraja utakmice Sevilla je imala odličnu priliku, ali pokušaj Keržakova bio je neprecizan za nekoliko centimetara. U sudačkoj nadoknadi Alves je uposlio Kanoutea, koji je loše pucao i otišla je posljednja prilika Seville za izjednačenje. Zanimljivo će biti u uzvratnoj utakmici trećeg svibnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!