Tenis

Ljubičić uhvatio ritam

Deni Kirinčić • ponedjeljak, 12.03.2007.

Nakon teške pobjede u drugom kolu protiv Kolumbijca Falle, Ivan Ljubičić bez ikakvih problema svladao je u trećem kolu ATP turnira iz Masters serije u Indian Wellsu Šveđanina Thomasa Johanssona. U meču u kojem je potpuno dominirao, "Ljubo" je slavio za svega sat i 15 minuta...

Nakon teškog otvaranja protiv Kolumbijca Alejandra Falle, osmi nositelj Mastersa u Indian Wellsu pokazao je svoju pravu igru i slavio u relativno laka dva seta sa 6:1, 6:4.

Ljubo je krenuo ranim breakom kao i protiv Falle, ali razlika je bila u tome što je Ivan odmah napravio još jedan break i odjurio na nedostižnih 5:0. Šveđanin je ipak uspio uzeti jedan gem te je set završen sa 6:1 u korist Ljubičića. Ivan je u tom setu spasio jedinu Johanssonovu break loptu i set je završio sa četiri as servisa.

Vezane vijesti

Drugi set je očekivano bio teži, ali Ljubičić je odigrao jedan od najboljih setova sezone izgubivši samo dva poena na svoj servis, dok je na Johanssonov upisao čak 17 poena. Ipak, Johansson se držao do 3:3 kada je Ivan napokon slomio otpor i napravio ključni break. Nakon njega bez problema je držao svoj servis i stigao do druge pobjede u dva dana.

Ljubičić je u ovom susretu pokazao odličnu i čvrstu igru, a nadajmo se da će tako nastaviti i u sljedećem kolu gdje ga čeka Argentinac David Nalbandian koji je danas u tri seta svladao Paula Henrija Mathieua.

ATP Masters Series Indian Wells, treće kolo:
Ivan Ljubičić (Hrvatska, 8) - Thomas Johansson (Švedska) 6:1, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!