Tenis

Ljubo nastavlja niz

Ivor Krapac, Deni Kirinčić • utorak, 13.03.2007.

Ivan Ljubičić nije pokleknuo niti u osmini finala ATP turnira iz Masters serije u Indian Wellsu. Za protivnika je imao uvijek neugodnog i nepredvidljivog Davida Nalbandiana, no nakon nešto slabijeg otvaranja meča, Ljubičić je preuzeo dominaciju i na kraju slavio za ulazak u četvrtfinale...

Nakon još jednog teškog susreta, Ivan Ljubičić je ponovno izašao kao pobjednik i plasirao se u četvrtfinale prestižnog mini Grand Slama u kalifornijskom Indian Wellsu. Iako je jako loše započeo susret protiv Nalbandiana, Ljubo je sve nadoknadio u sljedeća dva.

Nalbandian je već na samom početku stekao veliku prednost uzevši servis Ivanu već u prvom gemu susreta. Prednost nije ispuštao, a još jednim breakom kod 4:2 približio se na korak do osvajanja seta. U sljedećem gemu nije bilo problema i Argentinac preuzima vodstvo u setovima. Iako je Ljubičić imao više aseva, nije bio pretjerano uvjerljiv na prvi servis, a na protivnikov servis ostvario je samo četiri poena.

Drugi set donio je novog Ivana koji je bez poteškoća održavao svoje servise, ali je isto tako i Nalbandian unatoč problemima ostao bez izgubljenog servisa. Scenarij je tako išao sve do desetog gema kada je osmi nositelj odigrao koncentrirano i zasluženo uzeo set 6:4. Istaknuo se visokom efikasnošću na prvi servis, a Nalbandianu nije ponudio niti jednu break-loptu.

Break u desetom gemu drugog seta očito je djelovao na Argentinca koji je dosta nervozno ušao u treći set. Ljubo je već na početku zaprijetio, ali nije uspio iskoristiti tri break šanse. No, sve je to nadoknadio na sljedećem servisu svoga protivnika i oduzeo servis nakon dolaska do 0:40. Prednost više nije ispustio do kraja susreta, a breakom kod 5:2 potvrdio je važnu pobjedu.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Ljubičić će u četvrtfinalu ići na glavnog domaćeg aduta, trećeg nositelja Andyja Roddicka, koji je sa 7:6(3) i 6:3 bio bolji od Richarda Gasqueta. Nakon teškog probijanja leda protiv Alejandra Falle malo je tko mislio da bi Ljubo mogao stići do mjesta među osmoricom najboljih, ali je Ljubo odličnom igrom protiv Johanssona i Nalbandiana pokazao zašto je među deset najboljih na svijetu. Samo neka tako i nastavi...

Prvi dolazeći izazov je deseti međusobni susret s Roddickom, koji u ukupnom omjeru vodi sa 6-3. Posljednji put sastali su se na prošlogodišnjem Masters Cupu u Šangaju, uz Amerikančevu pobjedu sa 6:4, 6:7(11) i 6:1 u skupini, dok su dva ranija ogleda, oba iz 2005., donijela Ivanovu pobjedu. U prvom kolu Svjetske skupine Davis Cupa u Carsonu bilo je 4:6, 6:3, 7:6(11), 6:7(7) i 6:2, a u polufinalu Masters Series turnira u pariškom Bercyju 6:3 i 7:5.

Prvi hrvatski reket će u novi susret ući uz osigurani dodatni odmor obzirom da je zbog boli u desnom koljenu odustao od parova u kojima je trebao nastupiti s Tomašem Berdychom. Srećom, ne radi se o ozbiljnijoj ozljedi, Ivan bi uz dan predaha trebao biti spreman za Roddickov izazov u četvrtak.

Doznali smo i drugi četvrtfinalni par donje polovice ždrijeba. Drugopostavljeni Rafael Nadal obavio je očekivano s glatkih 6:1 i 6:1 u španjolskom obračunu s Juanom Carlosom Ferrerom, dok je 30. nositelj Juan Ignacio Chela izborio susret s Nadalom uz 6:4 i 6:4 protiv Michaela Russella. 28-godišnjem američkom wild-cardu time je prekinut neočekivani niz od tri pobjede, računajući i onu protiv 11. nositelja Tomaša Berdycha u drugom kolu.

Masters Series Indian Wells, 13.3.2007., osmina finala: Ljubičić (Hrvatska, 8) - Nalbandian (Argentina, 10) 2:6, 6:4, 6:2, Roddick (SAD, 3) - Gasquet (Francuska, 15) 7:6(3), 6:3, Chela (Argentina, 30) - Russell (SAD, WC) 6:4, 6:4, Nadal (Španjolska, 2) - Ferrero (Španjolska, 22) 6:1, 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!