Tenis

Nesretna dva tie-breaka

Ivor Krapac • petak, 16.03.2007.

Ivan Ljubičić nije dohvatio polufinale Masters Series turnira u Indian Wellsu. Prvi hrvatski reket i osmi nositelj je drugu godinu zaredom u Kaliforniji zapeo na četvrtfinalnoj prepreci - lani je prejak bio Roger Federer, a ovog ga je puta zaustavio trećepostavljeni Andy Roddick...

Iako nije ispustio nijedan servis-gem, Ivan je ipak otišao s terena bez zadovoljstva pobjede. Roddick je bio podjednako uvjerljiv na svojem servisu, a sve je prelomio u dva tijesna tie-breaka, slavivši sa 7:6(7) i 7:6(8). Trajalo je dva sata i sedam minuta.

Bio je to susret kakav se i mogao očekivati od dva kvalitetna servera. Ako i jedan i drugi imaju svoj dan - teško je napraviti nešto više na reternu, a ovog puta se poklopio takav slučaj. Dovoljno je reći da smo vidjeli ukupno tri break-lopte, uz Ljubičićevo držanje za 5:4 u prvom setu nakon 15:40 i Roddickove prednosti, dok je Amerikanac na svojem servisu plovio bez suočavanja s break-loptom, tek s nekoliko gemova koji su otišli do izjednačenja.

Vezane vijesti

Oba tie-breaka bila su tijesna i otišla na stranu domaćeg aduta. U prvom je Ljubo prvo nadoknadio mini-break zaostatka, potom ispustio set-loptu na Roddickovom servisu pri zaostatku od 7:6, pa pao na drugoj Amerikančevoj set-lopti, servirajući pri zaostatku od 8:7.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Drugi tie-break donio je praktički konstantnu prednost trećepostavljenog Roddicka. Otvorio je ranim mini-breakom i propuštenim vodstvom od 3:1, pa u završnici nizao meč-lopte - tri su otišle u vjetar (dvije na servisu), no kraj je stigao na četvrtoj, na Ivanovom servisu pri zaostatku od 9:8.

Koliko je tijesno bilo, dovoljno će reći podatak da je Amerikanac dobio ukupno četiri poena više (89 - 85) - a baš ta razlika poena donijela mu je prolaz u oba tie-breaka. Prvom hrvatskom reketu nije pomoglo 12 asova i solidnih 62 % prvog servisa; Roddick je i tu obavio svoje, uz osam asova i podjednako dobrih 63 % ubačenog prvog.

Ljubo se može okrenuti pripremi za Masters Series turnir u Miamiju, na kojem brani prošlogodišnje finale, dok Amerikanca čeka polufinalni kalifornijski sudar s drugim nositeljem, Španjolcem Rafaelom Nadalom, koji je u prvom četvrtfinalu dana proslavio 7:5 i 7:5 protiv Argentinca Juana Ignacija Chele.

Roddick i Nadal dosad su se susreli samo dvaput, oba puta 2004., uz po jednu pobjedu na svakoj strani. Amerikanac je u drugom kolu US Opena prošao sa 6:0, 6:3 i 6:4, a Španjolac u finalu Svjetske skupine Davis Cupa u Sevilli uzvratio sa 6:7(6), 6:2, 7:6(6) i 6:2.

Masters Series Indian Wells, 15.3.2007., četvrtfinale: Roddick (SAD, 3) - Ljubičić (Hrvatska, 8) 7:6 (7), 7:6(8), Nadal (Španjolska, 2) - Chela (Argentina, 30) 7:5, 7:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!