Tenis

Znamo sve četvrtfinaliste

Ivor Krapac • četvrtak, 15.03.2007.

Drugi dan osmine finala Masters Series turnira u Indian Wellsu prošao je uz tri pobjede u dva seta i samo jedan meč koji je otišao do trećeg. Novak Đoković i Tommy Haas slavili su glatko, Andy Murray nešto teže, a najduže je morao kopati David Ferrer...

Ferrer se u četvrtini ždrijeba koja je već u drugom kolu donijela ispadanje Rogera Federera probio u četvrtfinale uz 1:6, 6:2 i 6:3 u španjolskom ogledu s Carlosom Moyom. Kralju Umaga je, tako, propala nada da će ponoviti finale iz 1999., a ovo mu je bio tek drugi poraz u sedam međusobnih susreta s Ferrerom - u ukupnom omjeru sada vodi s 5-2.

Idući izazov za španjolskog 14. nositelja bit će četvrtfinalni ogled s dvanaestopostavljenim Novakom Đokovićem, koji je potvrdio odličnu formu uz glatkih 6:3 i 6:1 protiv Juliena Benneteaua. Nešto uzbudljiviji bio je jedino prvi set, u kojem je Benneteau propustio rani break prednosti, a kasnije prijetio i u još nekoliko Đokovićevih servis-gemova, ali bez učinka.

Vezane vijesti

Tommy Haas uzvratio je Fernandu Gonzalezu za ovogodišnji uvjerljivi poraz u polufinalu Australian Opena, kad je uhvatio samo pet gemova u tri seta. Petopostavljeni Čileanac sinoć je također dobio pet gemova, ali sa setom manje - završilo je sa 6:3 i 6:2 nakon samo sata i dvije minute igre.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Deveti nositelj projurio je uz jedan break u prvom i dva u drugom setu, dok je na svojem servisu izvukao samo jednu Gonzalezovu break-loptu: "Veselio sam se mogućem susretu i uzvratu za Melbourne. Obično ne gledam puno unaprijed, ali kad sam vidio ždrijeb primijetio sam da bismo se mogli sudariti u osmini finala; bio sam zagrijan za ovaj meč čim sam prošao Gabašvilija i čuo da on dobro stoji protiv Söderlinga. Trener i ja dobro smo se pripremili, sve je prošlo prema planu."

U četvrtfinalu Haasu slijedi ogled s 13. nositeljem Andyjem Murrayjem, koji se pobrinuo za još jednog igrača iz vrha poretka postavljenih. Mladi Škot je sa 7:6(3) i 6:4 bio jači od četvrtog nositelja Nikolaja Davidenka, uz ključno razdoblje krajem prvog i početkom drugog seta. U prvom je izvukao Rusov servis za set kod 6:5, pa u nastavku prošao sa 7:3 u tie-breaku, dok je u drugom sve prelomio ranim breakom i vodstvom od 2:0.

Poput Haasa protiv Gonzaleza, i Murray se protiv Davidenka osvetio za jedan raniji poraz. Prošle sezone sastali su se u drugom kolu ovog turnira, a Rus je tada slavio sa 6:1, 3:6 i 6:3.

Noćas nas očekuje četvrtfinalni nastup Ivana Ljubičića. Dvoboj s Andyjem Roddickom na rasporedu je u tri ujutro po hrvatskom vremenu, naravno, na središnjem terenu kompleksa u Indian Wellsu.

Masters Series Indian Wells, 14.3.2007., osmina finala: Ferrer (Španjolska, 14) - Moya (Španjolska) 1:6, 6:2, 6:3, Đoković (Srbija, 12) - Benneteau (Francuska) 6:3, 6:1, Murray (Velika Britanija, 13) - Davidenko (Rusija, 4) 7:6 (3), 6:4, Haas (Njemačka, 9) - Gonzalez (Čile, 5) 6:3, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!