Košarka

Gatorsi poslali poruku

Branimir Korać • subota, 17.03.2007.

Branitelj naslova NCAA prvaka Florida Gatorsi odradili su još jednu sjajnu utakmicu i svladali s lakoćom Jackson State Tigerse ubilježivši sjajne brojeve. Uvjerljivi su bili i Kansas Jayhawksi protiv slabe Niagare...

U velikom dvoboju ove sezone ipak ne toliko jakih Purduea i Arizona Wildcatsa pobjedu je odnio Purdue 72:63. Wildcatsi Lutea Olsona pokušat će što prije zaboraviti ovu sezonu iako su prema nekim mišljenjima imali momčad koja je posjedovala potencijal za daleko više. Carl Landry je bio faktor više u pobjedi Boilermakersa, igrač koji je ubacio 21 poen uz 13 skokova i bio nezaustavljiv za unutarnju liniju Wildcatsa. Na početku susreta Purdue se odvojio s nekoliko šuteva za tri, iskoristio brojne pogreške u napadu Arizone i iskontrolirao utakmicu do samog kraja.

Branitelji naslova Florida Gatorsi furioznim drugim poluvremenom, ponajboljim u povijesti sveučilišta, svladali su Jackson State Tigerse 112:69. Na poluvremenu je bilo tek plus šest za Gatorse, ali u drugom dijelu ubacuju čak 71 poen i slave visoku pobjedu. Gatorsi su uništili Tigerse o čemu uz konačan rezultat govori i omjer skokova koji je bio na strani pobjednika nevjerojatnih 60:18. Corey Brewer s 21 poenom, Joakim Noah sa 17 poena i 12 skokova te Al Horford s 15 poena i 16 skokova održali su lekciju u drugom poluvremenu neprepoznatljivim Tigersima i bacili rukavicu ostatku društva.

Virginia Tech u krajnje neizvjesnom susretu uspio je svladati Illinois 54:52 i nakon 11 godina odsustva s turnira doći do pobjede. Deron Washington bio je čovjek koji im je osigurao pobjedu ubačajem 45 sekundi prije kraja nakon čega momčadi više nisu poentirale. Imao je Illinois i 13 poena prednosti u drugom dijelu, ali Hokiesi se nisu predavali i uspjeli su borbenošću uzeti pobjedu.

Kansas Jayhawksi rutinski su odradili posao protiv jedne od najslabijih momčadi turnira Niagare Purple Eaglesa. Laganih 107:67 na krilima Russella Robinsona (16 poena i osam dodavanja) i Marija Chalmersa (19 poena). Uplašena Niagara pomogla je Jayhawksima s 21 izgubljenom loptom i šutom za tri tek 2/19. S druge strane Jayhawksi su ubacivali izvana bez većih problema i tricu šutirali sjajnih 13/22. Za Niagaru i više nego dovoljno.

Očekivano tijesan meč igrali su Wildcatsi s Villanove i Kentuckyja. Kentucky je na kraju bio taj koji je slavio 67:58 i izborio dvoboj s Kansas Jayhawksima. Ukoliko Randolph Morris (19 poena i 11 skokova) bude na visini zadatka, Jayhawksi će imati problema. Osjetila je to Villanova kojoj nije pomogao niti raspoloženi Scottie Reynolds (23 poena). I u ovom susretu Villanova je pokazala kako nema konstantnost dozvolivši Kentuckyju da iskoristi te njihove izražene "crne rupe" u igri.

Southern Illinois nije imao nikakvih problema protiv Holy Cross Crusadersa slavivši 61:51. Deset poena viška za Salukise u susretu "teškom" za gledanje, bez posebnog ritma i velike igre što je išlo na ruku Salukisima. Tatum je noćas podbacio, bio šuterski vrlo neraspoložen, ali i bez njega Southern Illinois bio je dovoljno dobar.

Kevin Durant ponovno je vukao Texas Longhornse u pobjedi nad New Mexico Stateom 79:67. Buduća velika zvijezda NBA lige ubacio je 27 poena uz osam skokova. Southern California rutinski je odradila posao protiv Arkansasa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBANCAA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!