Košarka

Veliki Hansbrough nosi Tar Heelse

Branimir Korać • nedjelja, 18.03.2007.

UNC bezbolno je prošla u Sweet 16 i to po 21. put čime su Tar Heelsi postali sveučilište s najviše nastupa u 16 najboljih. Tamo će i iznenađujuće biti Vanderbilt koji je u sjajnoj utakmici nakon dva produžetka izbacio Wahington State...

Agresivna obrana i velika borbenost donijeli su Butleru prolaz protiv fizički nadmoćnijeg Marylanda. Četvrti nositelji bili su slabiji od Butlera i više nego što konačnih 62:59, ali igrali su praktički bez svoje prve zvijezde D.J. Strawberryja koji je potpuno zaustavljen i susret je završio na za njega tek osam poena. Nakon slabog Old Dominiona, Butler je izbacio jači Maryland i po drugi put u zadnje četiri godine ušao u Sweet 16. A.-J. Graves bio je igrač odluke s 19 ubačenih poena i ključnom tricom dvije minute prije kraja susreta koja je odlučila utakmicu.

Veliku utakmicu odigrao je Acie Law u pobjedi Texas A&M Aggiesa protiv Louisvillea 72:69 i prvom ulasku u Sweet 16 u zadnjih 27 godina. 26 poena ubacio je Law i uz pomoć Dominiquea Kirka odveo Aggiese do prolaza. Cardinalsi su imali sjajnog freshmana Edgara Sosu koji je ubacio 31 poen, ali i promašio ključna dva slobodna bacanja na 30 sekundi do kraja susreta iako je do tada s linije slobodnih bacanja šutirao 15/15. Trica za produžetak također mu nije ušla i od junaka postao je tragičarem.

Triler susret igran je u Sacramentu gdje je Vanderbilt nakon dva produžetka bio bolji od Washington Statea 78:74. Commodoresi su u elitno društvo ušli vođeni izvrsnim Derrickom Byarsom koji je još jednom dokazao veliki potencijal i osigurao si visoku poziciju na draftu. 27 poena, pet trica, blokiran ključni šut u završnici prvog produžetka, da li treba više od toga... Byars je igrao svoju utakmicu, ubacivao iz nemogućih pozicija iako Derrick Low tvrdi kako su odigrali dobru obranu na njemu. Low je s druge strane s 20 poena predvodio Cougarse, ali bilo je to nedovoljno za s(p)retni Vanderbilt.

Roy Hibbert odradio je odličan posao u drugom poluvremenu i odveo Georgetown do pobjede nad velikim rivalima Boston Collegeom 62:55. Nakon što je dobro zaustavljen u prvom dijelu, Hibert je u drugom ubacio 15 poena (od 17 ukupno) čemu je dodao 12 skokova za odličan učinak. Eaglesi su na poluvremenu bili u vodstvu, no veliki pritisak i jaka unutarnja igra Hoyasa u drugom dijelu odnijeli su prevagu.

Pittsburgh Panthersi opasno su živjeli protiv iznenađujuće dobrih Virginia Ramsa. Ramsi su cijelim tijekom susreta držali Pantherse u neizvjesnosti, ali u produžetku nisu izdržali. Izbacili su Duke, no ne i Pantherse koji prolaze dalje neuvjerljivom igrom. Svidio se pokretljivi centar Aaron Gray koji je silnom energijom dugo držao Pantherse u igri, a susret završio s 14 poena, osam skokova i pet asistencija.

Tyler Hansbrough još jednom je pokazao veliku kvalitetu i odveo North Carolina Tar Heelse po 21. put u Sweet 16. Rekordi po broju ulaska među 16 najboljih sjajnom igrom nadjačali su Michigan State Spartanse i nisu dopustili senzaciju. Spartansi su prezadovoljni što su uopće došli među 32 što im je po kvaliteti objektivno i maksimm. Hansbrougha nisu mogli braniti, ubacio im je 33 poena uz devet skokova, a "iversonovsku" večer imao je s druge strane Drew Neitzel koji je ubacio 26 poena, ali uz šut 9/27.

Puno više očekivalo se od susreta UCLA i Indiane, ali osim relativne rezultatske neizvjesnosti uzrokovane velikim povratkom Indiane u završnici, nije viđeno. Tvrda obrambena utakmica sa slabim šutom s obje strane završena je pobjedom Bruinsa 54:49.

NCAA, rezultati:
Ohio State (1) - Xavier (9) 78:71 (pr.), Texas A&M (3) - Louisville (6) 72:69, Georgetown (2) - Boston College (7) 62:55, North Carolina (1) - Michigan State (9) 81:67, Maryland (4) - Butler (5) 59:62, Vanderbilt (6) - Washington State (3) 78:74 (dva pr.), Pittsburgh (3) - Virginia Commonwealth (11) 84:79 (pr.), UCLA (2) - Indiana (7) 54:49.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBANCAA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!