Košarka

Provlačenje Buckeyesa, Aggiesi ispustili Tigerse

Branimir Korać • petak, 23.03.2007.

S četiri vrlo neizvjesne i kvalitetne utakmice otvoren je Sweet 16, službeno osmina finala NCAA turnira. Bolje rangirane momčadi uspjele su se provući pokraj neugodnih protivnika i osigurati mjesto u četvrtfinalu...

Kansas Jayhawksi i Soouthern Illinois Salukisi odigrali su odličnu utakmicu u kojo su ipak Jayhawksi slavili 61:58. Kansas je odlično otvorio utakmicu, ali vrlo brzo Southern Illinois je dalekometnim šutevima Younga vratio stvari na početak i do kraja se igralo bez većih rezultatskih bijegova. Susret je odlučio lijepim ubačajem Brandon Rush koji je bio dosta suzdržan, ali u odlučujućim trenucima preuzeo je odgovornost. Sa zvukom sirene sa svoje polovice nije ubacio Young i Jayhawksi idu u četvrtfinale. Rush je ubacio 12 poena uz po pet skokova i dodavanja dok je Salukise predvodio Jamaal Tatum s 19 poena.

U finalu regije ih čekaju stari poznanici UCLA Bruinsi koji su nadigrali Pittsburgh Pantherse i očekivano prošli u završnicu. Konačnih 64:55 za UCLA došlo je najviše zahvaljujući energičnom Shippu (16 poena), sa slobodnih bacanja mirnom Afflalou te odličnoj obrani čovjeka kojom su i ostvarili u samom startu značajnu prednost ne dopustivši Panthersima povratak u utakmicu. Veliki posao Bruinsi su napravili i zatvaranjem odličnog centra Aarona Graya borbenog Lorenza Mate.

Ljepoticu su odigrali favorizirani Memphis Tigersi i Texas A&M Aggiesi. U infarktnoj završnici Tigersi su ubilježili pobjedu 65:64 ubačajima Antonija Andersona tri sekunde prije kraja s linije slobodnih bacanja. Sa sirenom su Aggiesi pokušali očajničkom tricom s deset metara doći do pobjede, no bili su kratki. U sadržajnoj utakmici sjajno prvo poluvrijeme odradio je Acie Law, prvo ime Teksašana, ali u drugom je posve zaustavljen, promašio je i polaganje u kontri 40 sekundi prije kraja na plus jedan za Texas A&M i Tigersi su spasili pobjedu. Velike zasluge za to idu čovjeku s klupe Jeremyju Huntu koji je ubacio 19 poena. S druge strane istaknuo se Litavac Kavaliauskas koji je dobio tešku bitku s fizički daleko moćnijim Dorseyem. Ono što treba posebno naglasiti je fanatična potpora navijača Aggiesa s tribina koji su ispunili dvoranu u San Antoniju i nosili svoje igrače.

Na pragu senzacije bio je Tennessee koji je ipak eliminiran od prvorangiranog Ohio Statea. U prvom poluvremenu neupućen promatrač promašio bi da ga pitate tko je prvi nositelj jer je Tennessee nametnuo svoju igru, brzu košarku s puno šuteva i imao potkraj poluvremena nevjerojatnih plus 20. Ohio State suočio se s još jednim velikim problemom, veliki broj osobnih pogrešaka prve zvijezde Grega Odena i svakako su bili u teškoj situaciji. Međutim u drugom dijelu iskočio je Ron Lewis, povukao Ohio State i vratio ih u igru. Šest i pol sekundi do kraja imao je Tennesse još jedan napad, Ramar Smith odlučio ga je sam završiti, ali naletio je na Odenovu blokadu i Buckeyesi rezerviraju mjesto za dvoboj s Memphisom.

NCAA, rezultati:
Kansas (1) - Southern Illinois (4) 61:58, UCLA (2) - Pittsburgh (3) 64:55, Memphis (2) - Texas A&M (3) 65:64, Ohio State (1) - Tennessee (5) 85:84.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBANCAA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!