Košarka

Nedostaje samo Wisconsin

Branimir Korać • subota, 24.03.2007.

Poznati su svi sudionici Elite 8 NCAA turnira. U završnici su ušli svi visoko rangirani izuzev Wisconsina koji je prošlu nedjelju završio svoj put ispadanjem od UNLV-a. Malo je nedostajalo da noćas stopama Wisconsina krene i Georgetown koji je spašen čudesnim ubačajem Jeffa Greena...

Iako branitelji naslova Florida Gatorsi nisu briljirali, prošli su u Elite 8. Butler je igrao dobro sve do same završnice kada su pokazali sindrom "malih" momčadi, pali i olakšali posao Gatorsima. Neiskorištena slobodna bacanja, početničke pogreške, spor napad, bio je to Butler u završnici. A do tada su izgledali odlično. Gatorsi su se mučili ponajviše sa sobom obzirom da je bilo previše soliranja i tako nisu mogli do lagane pobjede. No u završnici susreta ipak su uspjeli slaviti 65:57, puno teže nego što to rezultat govori. Prvo ime susreta bio je "veliki čovjek" Gatorsa Al Horford koji je dominirao reketom, ubacio 16 poena i uhvatio sedam skokova. Taurean Green je dodao 17 poena, a Noah 13 uz devet skokova, ali i previše sebičnosti iako je često bio dobro pokriven. Kod Bulldogsa sjajnu je utakmicu odradio šuter s klupe Pete Campbell koji je s nekoliko dalekometnih šuteva radio napravio dobar posao za svoju momčad.

Prerano opuštanje zakompliciralo je život Oregonu u susretu protiv UNLV-a. Imao je Oregon u drugom poluvremenu i ogromnih plus 18 da bi u samoj završnici dopustio Rebelsima dolazak na svega minus dva. No vremena za nešto više nije bilo i Ducksi ipak slave 76:72. Bila je to večer sjajnog šutera TaJuana Portera koji je ubacio 33 poena od čega čak osam trica. Portret je tako poslao poruku svima koji su ga odbijali na početku sezone, niti jedno jače sveučilište ga nije željelo i onda ga je "udomio" Oregon. Vratio im je na najbolji mogući način...

Georgetown je dugo visio protiv malog Vanderbilta. Cijelim tijekom susreta Vanderbilt je vodio, u završnici imao prednost, a onda se pojavio Jeff Green i 2.5 sekunde prije kraja susreta iz vrlo teške pozicije, praktički u padu, ubacio za vodstvo 66:65. U preostalom vremenu Commodoresi nisu uspjeli izraditi poziciju za šut, vrlo dobri Cage pokušao je zatvoren u kutu igrališta, gotovo s centra, ubaciti, no nije to bilo niti blizu. Sve što su gradili u 40 minuta, Green im je oduzeo i pala je u vodu i odlična obrana na prvoj zvijezdi Hoyasa Hibbertu, ali i na Sappu koji je odigrao vrlo lošu utakmicu.

Tar Heelsi su početkom drugog poluvremena protiv Southern Californije zaostajali ogromnih 16 poena i nije im se dobro pisalo. No tada kreće serija 18:0 koja preokreće utakmicu, UNC dobiva krila i na kraju slavi 74:64. Zadnjih 15 minuta susreta odigrali su sjajno, USC je bio potpuno blokiran i na kraju Tar Heelsi ipak zasluženo slave. Vukao ih je Brandan Wright s 21 poenom i devet skokova koji je dobro nadomjestio slabu večer Hansbrougha.

NCAA, Sweet 16:
Florida (1) - Butler (5) 65:57, Oregon (3) - UNLV (7) 76:72, Georgetown (2) - Vanderbilt (6) 66:65, UNC (1) - USC (5) 74:64.

NCAA, Elite 8, parovi:
Ohio State (1) - Memphis (2), Kansas (1) - UCLA (2), Florida (1) - Oregon (3), UNC (1) - Georgetown (2).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBANCAA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!