Nogomet

Lampard napadnut na White Hart Laneu

Marin Vuković • utorak, 20.03.2007.

Nakon sinoćnje kup utakmice na White Hart Laneu i prolaza Chelseaja u polufinale tog natjecanja, Frank Lampard napadnut je od strane navijača Tottenhama, a samo zahvaljujući njegovoj spretnoj reakciji izbjegnut je veći incident...

Chelsea je sinoć izborio polufinale engleskog FA kupa pobjedom nad Tottenhamom, a gostujući igrači nakon završetka utakmice proslavili su pobjedu sa svojim navijačima. U trenucima slavlja podno tribine gdje su bili smješteni navijači Chelseaja, na travnjak su utrčala dvojica navijača Tottenhama, od kojih je jedan krenuo prema Franku Lampardu.

Dotrčavši do Lamparda u napadu bijesa pokušao ga je udariti, ali se Chelseajev veznjak sagnuo i izbjegao udarac, nakon čega su pripadnici osiguranja svladali prijestupnike. Nakon neugodnog iskustva Lampard je izjavio kako se takvo što ne bi smjelo dogoditi: "Vidio sam ga da dolazi i znao sam da ga moram držati na oku i ne okretati mu leđa, jer u protivnom bi me uspio udariti. Uspio sam se izmaknuti i zatim ga je dohvatilo osiguranje. Prema tome kako je izgledao čini mi se da je malo više popio", procijenio je Lampard.

Snimku napada na Lamparda možete vidjeti ovdje.

"Ovo je bila utakmica puna emocija, ali mislim da imamo pravo na slavlje pred svojim navijačima i da on nije smio biti na travnjaku. Puno puta navijači nas vrijeđaju, a kada mi slavimo tada se bune, mislim da to nije u redu", dodao je.

Jose Mourinho smatra da je osiguranje "zaspalo" na kraju utakmice: "Moglo je i gore završiti. Nakon posljednjeg zvižduka osiguranje je možda malo zaspalo, ali valjda nisu očekivali da će netko biti dovoljno brz da skoči u igralište i krene za mojim igračem."

"Moraju ubuduće biti pažljiviji", upozorio je Mourinho. "Sve je u redu s Frankom, sretan je što smo pobijedili, a sve ostalo više nije važno." Policija je uhitila obojicu navijača, te će protiv obojice biti podignute optužnice zbog upada na teren, a protiv jednoga od njih i optužnica za pokušaj napada.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Kdor ne skače, ni Sloven'c

    Piše: Petar Jenjić

    Kdor ne skače, ni Sloven'c

    Iza nas je još jedan dan na Europskom prvenstvu u kojima su završile još dvije skupine. Priča dana definitivno je Slovenija koja je prvi...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!