Ostali sportovi

Hedervary opet pao

Davor Sajko • nedjelja, 08.04.2007.

Zagreb Thunderi na svom su premijernom gostovanju došli do uvjerljive pobjede protiv mađarskih Nagykanizsa Demonsa, 6:22. Odličnoj igri Zagrepčana nije mogla parirati čak pet godina iskusnija ekipa Mađara...

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Samouvjereni domaćin najavljivao je kako će "uništiti" Zagrepčane i ubilježiti rekordnu pobjedu, ali na terenu je slika bila drugačija. Thundersi su bili ti koji su igrali i već na poluvremenu s dva touchdowna imali visokih 15:0. U drugom dijelu zrelo su sačuvali visoku prednost i na kraju zasluženo slavili 22:6.

Svoje prvo gostovanje Zagreb Thunder završio je furiozno. Unatoč bahatom dočeku mađarskog trenera koji je najavio pobjedu svoje momčadi od 96:0, Thunderi su odličnom igrom, prije svega u prvom dijelu došli do pobjede u svom premijernom gostovanju.

Slika 3 od 4.
Foto: Davor Sajko

Od samo početka bilo je jasno da su Thunderi na najboljem putu da zabilježe pobjedu na svom prvom gostovanju. Čvrsta igra u obrani te odlična dodavanja u napadu donijela je Thunderima premoć na terenu te im je već sredinom prve četvrtine nakon diskutabilne sudačke odluke poništen gostujući touchdown. No, do kraja prvog dijela izabranici Siniše Stefanovića zadržali su svoj ritam i s dva odlična touchdowna došli do velike prednosti od 13:0.

U nastavku je zagrebačka momčad lagano popustila te je nakon pogreške domaće obrane dobila safety i nova dva boda. Opuštanje Thundera iskoristili su Demonsi i nakon odlične akcije domaćeg napada uspjeli su smanjiti rezultat na 6:15.

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

Unatoč ne igranja najboljeg igrača Thundera, ozlijeđenog Borne Jakušića, na najbolji ga je način zamijenio Ivan Klarić odličnim probijanjima i jednim postignutim touchdownom. Uz Klarića za slavlje Thundera još su po jedan touchdown postigli Alen Keranović i Nikola Crnković.

Današnjom igrom Thunderi su pokazali potencijal za budućnost i s pravom se mogu nadati odličnim rezultatim u SELAF ligi u kojoj će nastupiti već u slijedećoj sezoni.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!