Zimski sportovi

Uvjerljivu pobjedu zasjenila žalba

Branimir Korać • četvrtak, 12.04.2007.

Hrvatski hokejaši otvorili su nastup na Svjetskom prvenstvu II divizije uvjerljivom pobjedom protiv Belgije. No da li će ta pobjeda biti priznata ili će pobjednik biti odlučen za "zelenim stolom", znat ćemo tek u četvrtak. Belgijci su poraženi 13:4, ali još tijekom susreta uložili su žalbu na nastup trojice naših igrača koji nisu bili u službenom zapisniku...

Već u prvom susretu Divizije II svjetskog hokeja našu reprezentaciju čekao je glavni konkurent za prvo mjesto i prolaz u Diviziju I. Hrvatska je u susret s Belgijom ušla kao favorit, ali ipak malo tko je očekivao ovako visoku pobjedu.

Napredak u igri naše reprezentacije sve je očitiji i u igri se prepoznaje stručna ruka Slovaka Rudolfa Ulicnyja. Belgija je trebala biti glavni konkurent u borbi za prvu poziciju, no nije imala šanse. Razbijena je već u prvih 20 minuta kada su naši reprezentativci došli do nedostižnih 6:0. I u nastavku susreta prednost je rasla sve do konačnih 13:4. Ako su ovako stradali Belgijci, kako će tek proći ostali protivnici za koje se smatra da su "lakši"...

Pogotke za Hrvatsku postigli su Mlađenović (tri), Gojanović (dva), Novak (dva), Žibret (dva), Švigir, Grozaj, Chovanec i Plahutar. Naš izbornik iskoristio je priliku isprobati i dvojicu vratara tako je prvi dio susreta na vratima bio Vanja Belić koji je bio upitan zbog ozljede dok je u nastavku na gol stao Nenad Škrapec.

No unatoč visokoj pobjedi Hrvatska još uvijek nema na svom kontu tri boda. Razlog je žalba vodstva belgijske reprezentacije na nastup trojice naših igrača koji nisu bili u službenom zapisniku susreta. Oni su bili pod upitnikom zbog ozljeda, ali obzirom da su osposobljeni za nastup, naknadno su uvršteni u zapisnik te su se Belgijci žalili. Na žalost, postoji velika vjerojatnost da će IIHF prihvatiti njihovu žalbu i registrirati utakmicu u njihovu korist bez borbe, ali o svemu tome više će se znati tek u četvrtak neposredno prije nastavka natjecanja u ovoj diviziji.

U svakom slučaju rezultat 13:4 ostaje "neslužben", a IIHF će reći koji je rezultat službeni...

Svjetsko prvenstvo, II divizija, prvo kolo:
Hrvatska - Belgija 13:4, Srbija - Turska 6:4, Španjolska - Bugarska 4:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!