Zimski sportovi

Senatorsi i Ducksi poveli

Adam Bajić • četvrtak, 12.04.2007.

U prvim susretima ovogodišnjeg playoffa Ottawa je uvjerljivo savladala Pittsburgh, a Anaheim tijesno Minnesotu. Do prednosti od 1-0 u pobjedama stigli su još San Jose u gostima kod Nashvillea (pogotkom u drugom produžetku) i Canucksi nakon «maratona» kod kuće protiv Dallasa (golom H. Sedina u četvrtom produžetku, tj. u 139. minuti utakmice)…

Senatorsi su krenuli žestoko i dominirali veći dio susreta protiv Penguinsa te na kraju slavili s uvjerljivih 6:3. Po jedan gol za domaće zabili su Meszaros, Kelly, Preissing, Heatley, Neil i Comrie, dok su strijelci za Penguinse bili Staal, Gonchar i Crosby. Mlada momčad, predvođena najboljim strijelcem lige Crosbyjem, morat će popraviti puno elemenata u igri kako bi se suprotstavila odlučnim Senatorsima.

U «tvrdoj» utakmici, Ducksi su preokrenuli vodstvo Wilda (strijelac Demitra) i do kraja zadržali vodstvo od 2:1 te poveli u četvrtfinalu Zapada. Pogotke za domaće postigli su veteran Selanne i mladi Penner pet minuta prije kraja zadnje trećine. U petak je sljedeći ogled ovih momčadi.

NHL, rezultati doigravanja (prve utakmice): Ottawa – Pittsburgh 6:3, Anaheim – Minnesota 2:1, Vancouver – Dallas 5:4 (4. OT), Nashville – San Jose 4:5 (2. OT).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!