Nogomet

Chelsea propustio priliku

Marin Vuković • nedjelja, 22.04.2007.

Momčad Chelseaja nije uspjela slaviti na St. James Parku i tako u potpunosti iskoristiti jučerašnji kiks Manchester Uniteda u susretu s Middlesbroughom. Dirigentska palica Premiershipa ponovno je u rukama Alexa Fergusona i njegove momčadi, koja to može zahvaliti izrazito nadahnutoj partiji Newcastlea...

Kada se sve zbroji i oduzme, Chelsea je remijem na St. James Parku još dobro i prošao. Najizglednije prilike na utakmici imala je domaća momčad i sve ih propustila, dok je sastav Josea Mourinha u prvih 45 minuta izgledao neprepoznatljivo. Očekivali smo agresivnu igru londonske momčadi, možda čak i opsadu gola Newcastlea, ali požrtvovna igra crno-bijelih zatvarala je sve prilaze domaćem golu.

Uzrok lošije i na mahove vrlo nervozne igre Chelseaja možda treba tražiti i u činjenici da su nakon samo 17 minuta ostali bez Michaela Ballacka. Nijemac je iz jednog dvoboja izvukao deblji kraj, pokušao nastaviti utakmicu, ali bol u nozi bila je prevelika te je umjesto njega u igru ušao John Obi Mikel.

Shvativši da susret ne ide planiranim tijekom Mourinho je u posljednjih 15 minuta ubacio i Andrija Ševčenka, zaigrao izrazito ofenzivno s tri napadača, ali niti to nije bilo dovoljno da probije posljednji red Newcastlea sa danas sjajnim Titusom Brambleom na čelu. U sudačkoj nadoknadi i jedna i druga momčad stigle su blizu pogotku, ali su vrlo izgledne prilike propustili Carroll s jedne i Joe Cole s druge strane.

Nema sumnje da će Alex Ferguson i momčad Manchester Uniteda s posebnim oduševljenjem pozdraviti ovo posrtanje Chelseaja u trenucima kada im je momčad s Old Trafforda prepustila meč loptu. Razlika je i dalje tri boda, ponovno je Unitedova sudbina u potpunosti u njihovim rukama.

I druga današnja utakmica završena je podjelom bodova uz netaknute mreže. Portsmouth je gostovao kod Aston Ville i osvojio bitan bod koji će im pomoći u utrci za jedno od mjesta u Kupu Uefe.

Niko Kranjčar nastupio je od prve minute u momčadi Portsmoutha, a zamijenjen je sedam minuta prije kraja kada je umjesto njega u igru ušao Johnson.

Premiership, 35. kolo, 22.04.2007:
Newcastle - Chelsea 0:0, Aston Villa - Portsmouth 0:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!