Ostali sportovi

Hamilton se naljutio

Branko Barić • nedjelja, 29.04.2007.

Još jedan zanimljiv dan na Svjetskom prvenstvu u snookeru je iza nas. A danas je na rasporedu ono najbolje što snooker u ovom trenutku može ponuditi...

Jučer smo saznali i nova tri četvrfinalista. Matthew Stevens nije dopustio da Mark Allen napravi još jedno iznenađenje u ovom turniru. Solidnom igrom mirno je sačuvao prednost od 9:7 s kojom je ušao u nastavak i u konačnici slavio 13:9.

Joe Swail je imao (pre)težak zadatak nadoknaditi velikih 11:5 nakon prvog dana protiv Stephena Maguirea. Dobro je počeo, dobio je prva tri framea i smanjio zaostatak na minus tri, ali dalje od toga nije išlo. Maguire uzima sljedeća dva framea i time osigurava nastup u četvrtfinalu.

Nakon prve dvije trećine izjednačene borbe i rezultata 8:8 koji je nagovještavao neizvjesnu završnicu, Anthony Hamilton je jučer odlučio u potpunosti preuzeti stvar u svoje ruke. Do kraja je bolji u svih pet frameova, a u dva radi i troznamenkaste breakove (111 i 101). Ian McColluch nije imao velike šanse, a ono u ono malo prilika što je dobio nije se najbolje uskazao.

Kao što se dalo i naslutiti nakon viđenog u prvom kolu, Stephen Hendry ima dosta poteškoća u drugom. Nije u svojoj najboljoj formi, a raspoloženi Ali Carter ne pokazuje nimalo respekta prema velikom Škotu. Nakon uvodnog dijela Carter vodi s uvjerljivih 6:2.

Isti rezultat je i nakon prve trećine borbe između Johna Higginsa i Fergala O'Briana. Treba spomenuti i novi pokušaj Johna Higginsa da ostvari maksimalni break od 147 u drugom frameu, ali promašio je jedanaestu crnu kuglu i zaustavio se na 89.

Ako se smatrate zaljubljenikom u snooker, danas sigurno nećete propustiti početak susreta O'Sullivana i Robertsona danas u 14h. U sjeni tog velikog obračuna danas su na rasporedu i EbdonSelby te nastavci dva prije spomenuta dvoboja.

Svjetsko prvenstvo, osmina finala: Stevens – Allen 13:9, Maguire – Swail 13:8, Hamilton – McColluch 13:8

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!