Nogomet

Sevilla - Osasuna: Branitelj naslova u finalu

Goran Tomičić • četvrtak, 03.05.2007.

U otvorenoj utakmici u Sevilli momčad Juande Ramosa nadigrala je Osasunu i zasluženo izborila nastup u finalu i priliku za obranu naslova...

Obje momčadi krenule su oprezno. Osasuna se u prvih dvadesetak minuta orijentirala na čuvanje prednosti iz prve utakmice, a Sevilla je stihijskim napadima pokušava doći do vodstva. Iz tog razdoblja vrijedi izdvojiti tek pokušaje Luisa Fabiana i Puerte, koji su otišli preko gola Ricarda.

U 30. minuti Sevilla je imala prvu dobru priliku. Duda je lijepo ubacio, ali Kanoute je loše reagirao. Sedam minuta kasnije domaćin je zasluženo poveo. Poulsen je uputio dugu loptu, koju je odlično primio Luis Fabiano na vrhu kaznenog prostora i savršenim driblingom se poigrao s trojicom igrača Osasune, te preciznim udarcem kroz noge Ricarda poslao loptu u mrežu.

Dvije minute prije kraja prvog dijela Kanoute je iskoristio pogrešku Cuellara, ali Ricardo je obranio njegov udarac glavom. Odmah na početku drugog dijela Sevilla je nastavila s pritiskom, pa je već u 46. minuti Renato sa 25 metara pucao nekoliko centimetara pokraj lijeve vratnice, a minutu kasnije Ricardo je obranio pokušaj Kanoutea sa iste udaljenosti.

U 52. minuti Osasuna je imala prvu priliku, ali Webo je sa desetak metara pucao preko gola, a već minutu kasnije Sevilla je riješila utakmicu. Daniel Alves je uputio precizan ubačaj s desne strane, a Renato je lijepo utrčao i koljenom skrenuo loptu u mrežu.

Tada je Osasuna zaigrala malo otvorenije, ali i dalje nedovoljno za povoljan rezultat protiv odlične Seville. U 57. minuti gosti su imali najbolju priliku, ali vratnica je zaustavila pokušaj Weba glavom nakon jednog kornera. Minutu kasnije Ricardo je obranio pokušaj Luisa Fabiana glavom. Sevilla je nastavila nizati prilike u potrazi za trećim golom. U 61. minuti Ricardo je obranio pokušaj Dude iz slobodnog udarca, a minutu kasnije iskazao se i Palop obranom Lopezova udarca iz daljine.

U 77. minuti pokušaj Francuza Delportea iz slobodnog udarca odlazi preko gola, a pet minuta kasnije na isti način završio je i pokušaj Puerte na drugoj strani. U 85. minuti opet je pokušao Duda iz slobodnog udarca, ali otišlo je pored gola. u prvoj minuti sudačke nadoknade Sevilla je imala odličnu priliku za treći pogodak. Kerzahkov je nakon dobre kontre domaćina odlično ubacio s lijeve strane, a Daniel Alves je pucao nekoliko centimetara pored gola.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!