Nogomet

Werder Bremen - Espanyol: Gosti rutinski do finala

Goran Tomičić • četvrtak, 03.05.2007.

Espanyol je na gostovanju u Bremenu bez većih problema sačuvao tri gola prednosti iz prve utakmice. Almeida ranim pogotkom donio nadu Werderu, koju je sa dva žuta kartona u ranoj fazi utakmice uništio Miroslav Klose i gosti su stigli do pobjede i u uzvratnoj utakmici...

Već u drugoj minuti dogodio se jedan od ključnih trenutaka utakmice, kad je Klose zbog udaranja laktom Jarquea u borbi za loptu dobio prvi žuti karton. Dvije minute kasnije Werder je poveo, Diego je odlično uposlio Almeidu, koji je primjetio da je Iraizoz izišao sa svojih vrata i preciznim lobom donio prednost domaćinu.

U 19. minuti Klose je pokušao iznuditi prekršaj na rubu kaznenog prostora Espanyola, iako je bilo očito da je Torrejon startao na loptu, i zasluženo dobio drugi žuti karton kojim je iznevjerio suigrače. Desetak minuta kasnije Hunt je glavom pucao pored gola. U 40. minuti Iraizoz je bio siguran nakon voleja Pasanena. Početkom drugog dijela Iraizoz je obranio udarac glavom Almeide i nakon toga je Espanyol zaigrao ofenzivnije i samo dvije minute kasnije izjednačio.

Riera je prošao kroz sredinu i uposlio Cora, koji je preciznim udarcem svladao Reinkea. Nakon pogodka Espanyol je pritisnuo Werder na njihovu polovicu terena i bilo je samo pitanje vremena kada će gosti potpuno preokrenuti. To se dogodilo u 60. minuti, kada je Lacruz bio najviši u skoku i glavom poslao loptu u mrežu. Dvije minute kasnije Španjolci su imali novu priliku, ali pokušaj Torrejona glavom odlazi preko gola, a minutu kasnije Iraizoz je odlično obranio volej Diega.

U posljednjih dvadesetak minuta nije bilo opasnijih situacija, Espanyol je kontrolirao igru i potpuno zasluženo izborio plasman u finale, ali s obzirom na nekoliko dobrih prilika Werdera, gosti bi vjerojatno imali teži posao da su momčadi bile brojčano ravnopravne.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!