Ostali sportovi

Sjajni rezultati Udea i Seligmana

HINA • petak, 27.04.2007.

Sjajne rezultate na Europskom prvenstvu u gimnastici koje se održava u Amsterdamu ostvarili su Filip Ude i Robert Seligman. Seligman je ušao u finale konja s hvataljkama dok je Ude u finalu višeboja i konja s hvataljkama...

Hrvatski gimnastičar Filip Ude kvalificirao se u finale višeboja na Europskom prvenstvu u Amsterdamu. Ude je u kvalifikacijama nakon vježbi na šest sprava osvojio 88,975 bodova što je bilo dovoljno za odlično osmo mjesto.

Slika 1 od 1.

Najbolji u kvalifikacijama bio je Nijemac Fabian Hambuechen sa 90,175 bodova.

Ude se plasirao i u finale na konju s hvataljkama ostvarivši sa 15,375 bodova šesti rezultat na toj spravi. U finalu na toj spravi sudjelovat će i Robert Seligman koji je sa 15,250 bodova zauzeo osmo mjesto u kvalifikacijama.

Seligman nije sudjelovao u višeboju, već je nastupio samo na konju s hvataljkama. Marijo Možnik i Marko Brez vježbali su samo na preči, ali sa svojim rezultatima od 14,075 i 2,850 bodova nisu se kvalificirali u finale.

U ženskoj konkurenciji Tina Erceg je sa 53,700 bodova zauzela 33. mjesto, ali s obzirom da se u finale mogu plasirati samo po dvije najbolje vježbačice iz svake zemlje Erceg je u poziciji prve rezerve za finale višeboja. Tanja Delladio je sa 50,875 bodova zauzela 44. mjesto.

Finale ženskog višeboja je u subotu u 12.30 sati, a muškog u 15.30 sati.

Finala po spravama su u nedjelju, a ono na konju s hvataljkama u kojemu će sudjelovati Ude i Seligman oko 12 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!