Rukomet

Ciudad Real ponovno prvi

Ivan Ambroš • subota, 28.04.2007.

Dvadeset i peto kolo španjolskog prvenstva je donijelo veliki derbi između Ciudad Reala i Portlanda. Nakon potpune dominacije na terenu i zaslužene pobjede naši Džomba i Metličić su ponovo zasjeli na prvo mjesto ljestvice. Za iznenađenje kola pobrinula se Almeria koja je savladala Valladolid i praktično osigurala ostanak.

U derbiju prvenstva Ciudad Real je slavio protiv Portlanda 30:27 (17:11) i vratio se na čelo ljestvice Asobal lige. Posve neočekivano ekipa iz Manche je u potpunosti razbila Portland. U 35. minuti prednost je bila visokih devet golova - 21:12. Ovom pobjedom Ciudad Real je došao do velike prednosti u utrci za španjolsko prvenstvo jer bi i u slučaju eventualne bodovne izjednačenosti s Portlandom bio u prednosti zbog više postignutih golova u gostima u međusobnim susretima. Ovaj puta posebno se istaknuo Olafur Stefansson sa sedam golova i Arpad Šterbik s petnaest obrana i visokim postotkom obrana od 43%. Naš Mirza Džomba je zabio tri gola uz jednu oduzetu loptu. S druge strane Davor Dominiković je iz jednog pokušaja zabio jedan gol, a Ivano Balić je postigao četiri gola uz tri asistencije.

Bidasoa Irun je u izravnom duelu za ostanak porazila Teku Cantabriu 30:27 (13:10). Devet golova za domaćine postigao je Quintallet Sebastien čime je svom klubu ostavio nadu da će i sljedeće sezone nastupati u najjačoj rukometnoj ligi na svijetu.

Altea je bila uvjerljiva protiv Torrevieje 32:21 (12:9). Nikčević je bio najbolji strijelac susreta sa sedam golova. Torrevieji nisu pomogla ni četiri gola Tončija Valčića ni jedan gol Ivana Vukasa.

Almeria je napravila veliko iznenađenje pobjedom nad Valldolidom 33:31 (17:17). Dani Sarmiento je bio najbolji strijelac s osam golova. Marc Garcia i Eric Gull su također bili izvrsni sa sedam pogodaka. Ovom je pobjedom Almeria najvjerojatnije osigurala ostanak u ligi.

Barcelona je teže nego se očekivalo došla do pobjede protiv Fraikin Granollersa 33:28 (12:14). Gosti su vodili većim dijelom susreta, a u 40. minuti su imali i tri gola prednosti - 18:21. Tek u posljednjih petanest minuta susreta Katalonci su poveli i došli do pobjede. Juan Garcia i Marko Krivokapić predvodili su listu strijelaca s osam golova. Naš Igor Vori je iz dva pokušaja zabio dva gola i oduzeo dvije lopte, dok je Venio Losert skupio dvanaest obrana odnosno 36% obranjenih šuteva.

Darien Logrono je poražen kod kuće od Arratea 29:31 (13:14). Ponovo izvrstan s deset golova bio je Tvedten Havard, no ni to nije spasilo njegovu ekipu od još jednog domaćeg poraza i sve upitnijeg opstanka u Asobal ligi.

Asobal liga, 25. kolo:
Bidasoa Irun - Teka Cantabria 30:27
Altea - Torrevieja 32:21
Almeria - Valladolid 33:31
Barcelona - Fraikin Granollers 33:28
Ciudad Real - Portland 30:27
Darien Logrono - Arrate 29:31
Antequera - Aragon igra se u srijedu
Ademar - Algeciras igra se u srijedu

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!