Nogomet

Budan drži Parmu, nula u derbiju

Ivana Spahija • nedjelja, 29.04.2007.

U 34. kolu talijanske Serie A igran je rimski derbi u kojem su Roma i Lazio pokazali manje nego što se očekivalo i pobjednika nije bilo. Igor Budan odigrao je još jednu dobru utakmicu u dresu Parme i postigao pogodak u važnoj pobjedi 2:1 protiv Cagliarija...

Iako nosi oznaku derbija ovog kola, talijanski "Il classico" u kojem su se susreli Roma i Lazio nije ponudio mnogo od igre, susret je završio rezultatom 0:0 uz vrlo siromašne prilike za pogodak s jedne i druge strane. Roma je zaprijetila već u četvrtoj minuti, Totti je odlično dodao za Perrottu čiji je udarac sa ruba šesnaesterca završio iznad grede.

U 12. minuti Ledesma je srušio Pannuccija, igrači Rome izveli su slobodan udarac, lopta je došla do Tottija koji je imao loš završni udarac pa je rezultat ostao nepromijenjen. Lazio je u 34. minuti imao dobru priliku za pogodak, Ledesma je sa preko 30 metara udaljenosti raspalio po lopti koja je završila u mreži, ali s vanjske strane. U 40. minuti sa gotovo pola terena na rezultat je pokušao utjecati Totti, ali bez uspjeha.

Nastavak susreta donio je pritisak Lazija na obranu Rome, u 50. minuti Jimenez je sa ruba šesnaesterca uputio udarac prema vratima domaćina, Doni je već bio svladan, a Romu je od pogotka spasio Tonetto koji je tu loptu izbio u out. S druge strane je zaprijetio De Rossi, ali je vratar Lazija Peruzzi bio na mjestu. Do kraja susreta nije bilo većih prilika za pogodak, rimski derbi završio je bez pobjednika, a ni igra nije bila previše atraktivna.

Siena je kod kuće dočekala Sampdoriju od koje je poražena, gosti su slavili rezultatom 2:0. Domaćini su prvi put ozbiljnije zaprijetili u 11. minuti susreta, Molinaro je probio po lijevoj strani obrane gostiju, a njegov udarac zaustavio je vratar Castellazzi. Sampdoria je u vodstvo došla u 39. minuti, Parola je silovitim udarcem iznenadio domaćeg vratara Manningera za vodstvo gostiju od 1:0. Samo minutu nakon toga na suprotnoj strani terena Corvia je pronašao put do mreže Castellazzija, ali je njegov pogodak poništen jer je sudac dosudio zaleđe.

Drugo poluvrijeme obilježila je potraga domaćina za izjednačujućim pogotkom, u 51. minuti Corvia je bio neprecizan, a isti igrač je u 78. minuti uputio udarac pokraj gola. Minutu nakon toga zaprijetili su gosti, Quagliarella je sam prošao trojicu braniča Siene, ali je njegov završni udarac otišao iznad gola. U 88. minuti susreta Del Vecchio je prošao Sieninog braniča Rinauda i sam se našao ispred Manningera kojega je s lakoćom svladao za vodstvo Sampdorije od 2:0. Tim je rezultatom susret i završen, Siena se trenutno nalazi na 13. mjestu na ljestvici, Sampdoria je trenutno osma.

Parma je tražeći bodove spasa kod kuće dočekala Cagliari kojeg je u vrlo uzbudljivoj utakmici uspjela svladati rezultatom 2:1. U drugoj minuti susreta Igor Budan je uputio udarac prema gostujućim vratima, ali je gađao preko gola. Pola sata nakon toga, u 28. minuti, Budan je bio precizan i doveo je Parmu u vodstvo. Rossi je asistirao, a naš reprezentativac je loptu zakucao pod sam vrh mreže gostiju. U 36. minuti Pepe je postigao pogodak za Cagliari koji je poništen zbog zaleđa.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

U drugom poluvremenu gosti su krenuli po pogodak za izjednačenje, pritisak na obranu Parme isplatio im se u 68. minuti susreta kada je Conti sa ruba šesnaesterca silovitim udarcem svladao Buccija za 1:1. U 75. minuti dosuđen je jedanaesterac za Parmu, jedan od igrača Cagliarija je rukom igrao u šesnaestercu, sudac je pokazao na bijelu točku odakle je precizan bio Gasbarroni za vodstvo Parme od 2:1. Tim je rezultatom susret i završen, Parma se s nova tri boda uzdigla na 13. mjesto na ljestvici, Caligari je trenutno 16.

U derbiju dviju momčadi koje traže spas od ispadanja iz lige, Ascoli je kod kuće dočekao Regginu koja je upisala pobjedu rezultatom 3:2. Domaćini su poveli u 15. minuti susreta, Fini je sa nekih 25 metara udaljenosti uputio neobranjiv udarac u lijevi gornji kut mreže gostiju. Deset minuta kasnije Reggina je izjednačila, Foggia je dodao za Amorusa čiji je udarac glavom prvo obranio Eleftheropoulos, ali je iz drugog pokušaja Amoruso bio precizan za 1:1. Isti igrač je u 32. minuti doveo goste u vodstvo prekrasnim udarcem kojeg je poslao u lijevi gornji kut Eleftheropoulosa.

U otvaranju drugog dijela, točnije u 51. minuti, Reggina je svoje vodstvo povećala na 3:1 zahvaljujući pogotku Foggije koji je nakon solo prodora loptu poslao u desni gornji kut Eleftheropoulosa. Igra je mirovala sve do 82. minute kada je Bonnani smanjio rezultat na 2:3, što je bio i konačan rezultat ove utakmice. Ascoli je nakon ovog poraza ostao uvjerljivo posljednji, dok se Reggina uzdigla na 14. mjesto na ljestvici.

Palermo je gostovao kod Livorna gdje je upisao pobjedu rezultatom 2:1.Nakon lošeg prvog poluvremena bez većih prilika, gosti su došli u vodstvo u 48. minuti susreta nakon što je domaći vratar Manitta u prostoru srušio Di Michelea. Izvođač najstrože kazne bio je Corini koji je s lakoćom matirao vratara Livorna za vodstvo Palerma od 1:0. Domaćini su uzvratili u 57. minuti i izjednačili na 1:1 zahvaljujući pogotku Cesara. Palermo je ponovno poveo u 76. minuti, Di Michele se našao sam ispred Manitte i poslao loptu u mrežu za konačnih 2:1 i pobjedu Palerma.

Catania je gostovala u Udineseu kod istoimenog kluba, gdje je također tražila važne bodove koji bi klub sa Sicilije udaljili od zone ispadanja. I dočekala ih je, Sicilijanci su slavili rezultatom 1:0. Gosti su u vodstvo došli u 52. minuti susreta, Coda je u šesnaestercu srušio Mascaru, sudac mu je dao izravni crveni karton i dosudio najstrožu kaznu za goste, a sa bijele točke precizan je bio Spinesi koji je loptu poslao u desni donji kut mreže domaćina. Nakon ove pobjede, Catania se nalazi na 12. mjestu na ljestvici, Udinese ostaje deseti.

Messina i Atalanta podijelile su bodove u današnjem međusobnom ogledu, susret je završio rezultatom 0:0. Messini je trebala pobjeda iz ovog susreta jer je sad upala u zonu ispadanja te se nalazi na 19. mjestu na ljestvici. Atalanta je trenutno na devetom mjestu.

Serie A, 34. kolo:
Roma - Lazio 0:0, Ascoli - Reggina 2:3, Livorno - Palermo 1:2, Messina - Atalanta 0:0, Parma - Cagliari 2:1, Siena - Sampdoria 0:2, Udinese - Catania 0:1, Inter - Empoli 3:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!