Rukomet

Tihana Šarić spasila Ribarroju

Ivan Ambroš • nedjelja, 29.04.2007.

U 23. kolu španjolskog prvenstva za rukometašice naša je Tihana Šarić bila ključna igračica u susretu u kojem su španjolske prvakinje od minus šest na poluvremenu do kraja utakmice uspjele doći na plus dva i zadržati prvo mjesto na ljestvici...

Na gostovanju na Las Palmasu kod Rocase španjolske prvakinje nisu imale svoj dan. Na poluvremenu rezultat je bio, za Ribarroju neuobičajenih, šest golova zaostatka - 16:10. Međutim u drugom poluvremenu ulazi naša Tihana Šarić koja učvršćuje obranu španjolskih prvakinja, zabija četiri gola i iznuđuje tri sedmerca za konačnu pobjedu Ribarroje 25:27.

Jedna od najboljih hrvatskih rukometašica je ujedno i jedna od najboljih rukometašica u španjolskoj ligi u kojoj već drugu sezonu konstantno drži visoki nivo svoje igre. Tako je u četiri posljednja službena nastupa (dva kola španjolskog prvenstva i dvije utakmice polufinala Kupa pobjednica kupova) za španjolske prvakinje zabila okruglo 20 golova. Tri kola prije kraja prvenstva njezina ekipa španjolskih prvakinja Cementos La Union Ribarroja je na čelu ljestvice sa 42 boda.

Vicar Goya Almeria naše (nažalost još uvijek ozlijeđene) Marije Popović je slavila protiv Farho Gijona 28:21 za ostanak na desetom mjestu ljestvice s 18 bodova.

Plusfresc Lleida hrvatskog trenera Miroslava Vujasinovića je poražena na teškom gostovanju kod Elde. Naša Dina Havić je za Lleidu zabila pet golova. Unatoč teškoj situaciji u najboljem katalonskom ženskom rukometnom klubu kojeg je upravo Vujasinović uveo u prvu španjolsku ligu, realno je za očekivati da će i ove sezone osigurati ostanak u Superligi ABF. Lleida je trenutno na trinaestom mjestu sa 7 osvojenih bodova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!