Vodeni sportovi

Kajakaška elita na Jarunu

Sportnet • ponedjeljak, 30.04.2007.

U vremenskom razdoblju od tri dana, 4., 5. i 6. svibnja 2007. godine, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, na regatnoj stazi ŠRC Jaruna, održati će se Svjetski kajakaški kup 1 za seniore - mirne vode...

Organizator ove trodnevne sportske priredbe, je dakako, Hrvatski kajakaški savez, koji će ove godine okupiti znatan broj natjecatelja, preko 580 vrhunskih kajakaša i kajakašica iz cijelog svijeta, točnije 43 države.

Većina sportaša, koji nastupaju na ovoj trodnevnoj regati, predstavnici su reprezentacija svojih zemalja, te sudionici i osvajači medalja sa Svjetskih prvenstava i Olimpijskih igara. Od hrvatskih natjecatelja posebno nas veseli nastup Miće i Stjepana Janića, te Nikice Ljubeka.

Natjecatelji će odmjeriti svoje snage kroz ukupno 50 finalnih utrka, na 200, 500 i 1000 metara koje će se održati u dva dana, 5. i 6. svibnja.

Utrka C-1 1000m ( kanu jednoklek muški ) A finale ujedno nosi i naziv Trofej Matije Ljubeka. Matija Ljubek je najtrofejniji hrvatski kanuist i jedan od najuspješnijih hrvatskih sportaša uopće. Blistave trenutke karijere doživio je osvajanjem dvaju zlatnih, te po jedne srebrne i brončane Olimpijske medalje, čime je zasluženo dobio titulu najuspješnijeg hrvatskog olimpijca u pojedinačnim sportovima svih vremena.

Nakon završetka sportske karijere ostao je aktivan kao sportski djelatnik. Nažalost, prerana smrt odvojila ga je zauvijek od sporta. Po njemu danas nosi ime kajak i kanu klub u Zagrebu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!