Rukomet

Ni Barcelona ni Portland

Ivan Ambroš • utorak, 15.05.2007.

Barcelona i Portland San Antonio su svoj susret 27. kola Asobal lige pred 3000 gledatelja odigrali bez konačnog pobjednika. Nakon 60 minuta igre rezultat je bio 29:29 (15:12). Samo jedan bod Katalonce je ostavio na čevrtom mjestu, dok su najbolji rukometaši Pamplone remijem zakomplicirali svoje planove za osvajanje španjolskog prvenstva.

Katalonci preuzimaju kontrolu nad rezultatom od samog početka i u petoj minuti na semaforu je već 5:3. Najveće probleme gostujućoj ekipi iz Pamplone u tim trenucima predstavlja naš Igor Vori koji iznuđuje sedmerac za sedmerac. Uz pomoć Juanina i Tomasa dovodi svoju ekipu u devetnaestoj minuti do velike prednosti od 12:6. Neprepoznatljivi Portland budi se u posljednjim trenucima prvog dijela i uspijeva smaniti zaostatak na samo tri gola – 15:12 za konačan ishod prvog poluvremena. U nastavku Balić i Rocas uspostavljaju ravnotežu na terenu i Portland u 42. minuti dolazi do 22:22. Do kraja susreta doslovno se igra gol za gol, da bi se sirena oglasila kod rezultata 29:29.

Najbolji strijelac susreta bio je Victor Tomas s osam golova. Po sedam su postigli Juan Garcia, Alberto Rocas i Carlos Ruesga. Naš Igor Vori je iz dva pokušaja zabio dva gola, dok je Venio Losert skupio 14 obrana ili 33% obranjenih udarac. Na drugoj strani Davor Dominiković se nije uspio upisati na listu strijelaca, ali je zato pet puta zabio Ivano Balić.

Asobal liga, posljednji susret 27. kola:
Barcelona – Portland San Antonio 29:29

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!