Rukomet

Neizvjesno na vrhu, neizvjesno na dnu

Petar Plevnik • srijeda, 16.05.2007.

Tri kola prije kraja Bundeslige i dalje nema promjena na vrhu. Nove pobjede u derbi susretima upisali su vodeći Kiel i HSV, dok se za iznenađenje kola pobrinuo Wilhemshaven, svladavši na domaćem parketu Flensburg. Gužva je i na dnu ljestvice, gdje čak sedam momčadi strijepi za ostanak u ligi. Od hrvatskih igrača najbolji učinak ovo je kolo ostvario Vedran Zrnić...

Nakon poraza u pretprošlom kolu od Kronaua, Kiel se polako ali sigurno vraća u staru formu. Gosti iz Magdeburga pružali su otpor tek u prvom dijelu susreta (15:14), da bi u nastavku Zebre lakoćom došle do konačnih 30:23. Prvo ime u sastavu Noke Serdarušića ponovno Karabatić sa sedam pogodaka, dok kod gostiju pet pogodaka Bieleckog.

Iznenađenje nije dopustio ni HSV, koji je u još jednom derbi susretu na domaćem parketu bio bolji od Gummersbacha. I ovdje su se gosti dobro držali u prvom dijelu (15:14), no u nastavku HSV predvođen Pungartnikom sa 11 pogodaka dolazi do konačnih 37:34. Kod gostiju najbolji Sigurdsson sa 10 pogodaka, dok je Vedran Zrnić postigao šest (5/5 iz sedmeraca).

U sjeni dvoboja Kiela i Magdeburga te HSV-a i Gummersbacha, prošao je još jedan jak dvoboj, susret Nordhorna i Kronau/Östringena. Domaćini su opravdali ulogu favorita i predvođeni Glandorfom sa sedam pogodaka stigli do zasluženih 28:26. Kod gostiju najbolji Szlezak sa sedam pogodaka, dok je Goran Šprem postigao tri pogotka za domaćine.

Nakon poraza od Kiela u finalu Lige prvaka čini se kako je za Flensburg sezona završena. Potvrdio je to i iznenađujući poraz kod ozlijedama desetkovanog Wilhemshavena od 34:32. Prvo ime u redovima domaćina bio je Liniger sa osam pogodaka, dok se Kristijan Ljubanović četiri puta upisao u strijelce. Kod gostiju, za koje još uvijek ne igra Blaženko Lacković, po šest pogodaka Nielsena, Christiansena i Lijewskog.

Dvoboj izravnih konkuretana za ispadanje igran je u Dűsseldorfu, gdje su istoimeni domaćin i Wetzlar odigrali bez pobjednika (29:29). U neizvjesnom susretu kod domaćin najbolji Vasilkis, dok kod gostiju Vučićević, oba po 10 pogodaka.

Do vrijednog boda koji mu produžuje nadu u ostanak stigao je Kljaićev Lübbecke na gostovanju kod Ballingena, koji još uvijek nije teoretski osigurao ostanak. Bod gostiju još je vrijedniji, ako se zna da su domaćini na odmoru imali velikih 17:9. U nastavku susreta Lűbbecke predvođen Hermannom, Olafssonom i Iacobom sa po pet pogodaka dolazi do konačnih 27:27. U redovima domaćina najbolji Cho sa sedam pogodaka.

Za razliku od Düsseldorfa i Ballingena, Minden nije propusti meč loptu na domaćem parketu protiv Melsungena. Domaćini su na uvjerljiv način došli do dva važna boda u borbi za ostanak (34:25) i to ponajviše zahvaljujući Niemeyeru i Kusilevu sa šest pogodaka. Kod gostiju, koji su samo dva boda udaljeni od play outa, najbolji Hazl sa sedam pogodaka.

Domaćim porazom od Großwallstadta Hildesheim se gotovo sigurno oprostio od društva najboljih. Predvođeni raspoloženim Pettersonom sa 11 pogodaka gosti su prilično lako došli do konačnih 31:24. Kod domaćina najbolji Limberg sa sedam pogodaka.

Bez pobjednika završio je i dvoboj Göppingena i Lemga. U susretu u kojem su gosti većim dijelom susreta imali prednost od jednog do dva pogotka, najbolji Schweinkardt kod Göppingena te Kehrmann kod gostiju sa po sedam pogodaka.

Bundesliga, 31. kolo, rezultati:
Eintracht Hildesheim - TV Großwallstadt 24:31, HSG Nordhorn - SG Kronau/Östringen 28:26, HBW Balingen/W. - TuS N-Lübbecke 27:27, HSG Düsseldorf - HSG Wetzlar 29:29, Frisch Auf Göppingen - TBV Lemgo 31:31, HSV Hamburg - VfL Gummersbach 37:34, Wilhelmshavener HV - SG Flensburg-Handewitt 34:32, GWD Minden - MT Melsungen 34:25, THW Kiel - SC Magdeburg 30:23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!