Nogomet

Važno je zvati se Eduardo

Hrvoje Rafaelić • nedjelja, 20.05.2007.

Posljednje kolo HNL-a donijelo je i posljednju Sportnetovu momčad kola za ovu sezonu. Cibalia je osigurala opstanak, Pula ide u kvalifikacije, to je bila i jedina dvojba ovog vikenda. Rijeka je izbacila neke nove klince na teren, a Anas Sharbini ponovno je bio među najboljima. Dudu je odlično otvorio derbi s Hajdukom i nakon samo početnih pola sata igre zaslužio je da se nađe među odabranima...

Slika 4 od 5.

Vratar

Luka Bešenić (Varteks) - Mladi, tek treći vratar Varteksa, uspio je reprezentativnim obranama spasiti svoju momčad od pravog potopa. Samo je Krunoslav Lovrek uspio nadmudriti "vratolomije" na golu mladoga Varaždinca. Da je Varteks imao ovakvog raspoloženog golmana cijelu sezone, vjerojatno bi dosta bolje stajao na prvenstvenoj ljestvici...

Obrana

Slika 2 od 2.
Foto: Davor Sajko

Vedran Ćorluka (Dinamo) - Kada Čarli odigra onako kako svi od njega očekuju, a to mu ove sezone ide kao "po špagi", desna strana Dinamove obrane nema problema. Osim što je potpuno zatvorio Hajdukova krila, uspio je i asistirati za drugi Eduardov gol na utakmici. Razigran prema naprijed, neprelazan u obrani.

Gordon Schildenfeld (Dinamo) - Oklada između Hajdukovog Ante Rukavine i Dinamovog centralnog braniča Schildenfelda, otišla je na stranu maksimirskog obrambenog diva. Ruki će morati platiti vožnju skuterom ponajviše zbog toga jer ga na terenu nismo kroz 90 minuta igre uočili. Razlog? Gordon Schildenfeld.

Boris Leutar (Cibalia) - Vinkovački kapetan bio je na visini zadatka. Nakon što su u posljednjoj utakmici sezone morali pobijediti Međimurje, alfa i omega Cibalijine obrane zajedno s Tadićem, činio je nepremostivi zid za međimurske napadače. Sve visinske zadatke obavio je perfektno, dok je u dvobojima na travnjaku igrače Međimurja činio smiješnima.

Neven Vukman (Varteks) - Vukman je u utakmici sa Zagrebom bio najbolja obrambena karika domaćina. Pretrčao je kilometre i kilometre, a rečeno uličnim riječnikom, trčao je za dvojicu. Borben i beskompromisan, uhavtio je "u mrežu" Zagrebovog napadača Grgića, koji niti jednom tijekom cijele utakmice nije ozbiljno zaprijetio Varteksovom golu.

Vezni red

Slika 3 od 3.
Foto: Sandro Donda

Amer Jukan (Cibalia) - Jukan je bio pokretač svih iole opasnijih akcija svoje momčadi. Preuzimanjem odgovornosti na svoja leđa, Amer je ostavio Cibaliju bez doigravanja i tako Vinkovcima poklonio još jednu sezonu HNL-a. Razigran, moćan u duelima, Jukan je između ostaloga kreator i fantastičnog topovskog gola iz slobodnog udarca.

Ante Tomić (Dinamo) - Vječiti talent maksimirskog travnjaka jučer je u dvoboju sa Hajdukom opravdao epitet koji mu se u toliko prilika davao. Začetnik je i asistent prvog gola Dinama, a svu svoju raskoš pokazao je u akciji u kojoj je pretrčao 50 metara, nanizao nekoliko igrača Hajduka, ali prekrasan prodor nije uspio okruniti golom. Masu puta proigrao je svoje igrače, ali Pokrivač, Sammir i Modrić nisu bili previše prisebni.

Anas Sharbini (Rijeka) - Nakon odlaska starijeg brata Ahmada u Emirate, mlađi Anas obukao je njegov dres s brojem 10 i tako pokazao na koga se treba računati u nadolazećoj sezoni. U utakmici protiv Kamen Ingrada, Anas je driblao, lomio i "bacao" na pod gostujuće igrače, a odličnu igru mogao je zaokružiti već na samom početku utakmice kada "1 na 1" izlazi sa Sušcem, ali nije bio dovoljno koncentriran do kraja.

Nikola Šafarić (Varteks) - Kapetan Varaždinaca je u utakmici sa Zagrebom upisao asistenciju za jedini gol svoje momčadi. Opasan iz slobodnjaka, te s nekoliko udaraca iz daljine ozbiljno je ugrozio vratara Stojkića. Još uvijek nije poznata sudbina omalenog veznjaka, ali ako Šafarić napusti Varaždin biti će to veliki hendikep za bumbare.

Napad

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Krunoslav Lovrek (Zagreb) - Rijetko viđenim golom, kojeg se ne bi posramili niti najbolji svjetski napadači, za vodstvo Zagreba od 1:0, Krunoslav Lovek upisao se u momčad kola. Osim gola, bio je stalna i jedina prijetnja Varteksovom golu. Ove sezone pokazao je da se vratio u pravu golgetersku formu i ostane li i slijedeće godine u Zagrebovom dresu, Ćiro bi na okupu imao moćnu ekipu godinu dana iskusniju.

Eduardo da Silva (Dinamo) - Iznenađenje bi bilo kada u momčadi kola ne bi imali hrvatskog nogometnog reprezentativca i dinamovog kapetana Eduarda. Nakon samo 35 minuta igre, Eduardo je upisao doppietu u susretu sa Hajdukom. Majstor šesnaesterca, dribler fascinantne ubojitosti pokazao je još jednom tko je gazda, ne samo u Maksimiru, već i u Hrvatskoj pa čak i na Balkanu. Osim što je prestigao Gorana Vlaovića po postignutim golovima u jednoj sezoni HNL-a, Eduardo je postao prvi igrač u povijesti derbija između Dinama i Hajduka koji je postigao hattrick. Predstava za pamćenje.

SuperSport HNL

1Rijeka 715:1+1417
2Hajduk 712:5+717
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 75:2+312
5Šibenik 86:9-311
6Istra 1961 84:14-108
7Osijek 76:9-37
8Gorica 77:12-55
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 77:11-44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Rijeka 715:1+1417
2Hajduk 712:5+717
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 75:2+312
5Šibenik 86:9-311
6Istra 1961 84:14-108
7Osijek 76:9-37
8Gorica 77:12-55
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 77:11-44

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!