Ostali sportovi

Prvo hrvatsko halfpipe prvenstvo

Sportnet • nedjelja, 20.05.2007.

Jučer je u skate parku u Zagrebu na Jarunu održano 1. prvenstvo Hrvatske u halfpipe-u. U iznimo atraktivnoj disciplini, ali i vrlo zahtjevnoj, nastupili su trenutno najbolji agressive roleri. Nada se organizator se da će ovo natjecanja potaknuti vlasti u gradovima po cijeloj Hrvatskoj da izgrade skate parkove kako bi natjecatelji mogli trenirati...

Suci su bili 'Kiki' i 'Pero', iskusni roleri na čije suđenje nije bilo nikakve kritike što znači da je bilo na visokoj razini. Za dobru atmosferu pobrino se DJ Mike C kojem je RedBull osigurao razglas i naravno napitke. Natjecanje su vodili Tanja Ališić i Luka Markić i brojna publika koja se zatekla ove subote na Jarunu i svojim navijanjem dala podršku.

Svi natjecatelji vozili su tri vožnje, a svaka je trajala 60 sekundi, maksimalni broj bodova u svakoj vožnji bio je 50. Bodovi se dobivaju prema težini trikova i načinu na koji su izvedeni, te putanja kretanja po rampi i visini skoka. Velika borba vodila se između Bobe i Sanjina u seniorskoj konkurenciji, što je vidljivo po minimalnoj bodovnoj razlici. Sanjin je tek u finalnoj vožnji osvojio 1. mjesto; nakon 1. i 2. vožnje vodio je Bobo.

Cure su bile ugodno iznenađenje, Martina je odnjela pobjedu u zajedničkoj juniorskoj konkurenciji, dok je Anita bila treća.

Prvaci Hrvatske po kategorijama su:
Seniori:
1. Sanjin Hadžiomerspahić 134
2. Bogdan Kijanica 133
3. Neven Ćuk 105
U 20 (seniori do 20. g.)
1. Tin Hadžiomerspahić 130
2. Mario Gvozden 105
3. Tin Jelinek 95
Juniorke i juniori
1. Martina Hohnjec 92
2. Toni Vogrin 78
3. Anita Diaz Buić 74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!