Vodeni sportovi

Vendt slavio ispred Phelpsa

Maja Giljanović • ponedjeljak, 21.05.2007.

Kad-tad se moralo dogoditi: na mitingu održanom na sveučilištu u Michiganu, kojeg i pohađa, Michael Phelps je izgubio utrku od sunarodnjaka Erica Vendta...

Pobjednik posljednje discipline Eric Nemesnik Grand Prixa, 1500 metara je Eric Vendt, najbolji američki dugoprugaš te dvostruki olimpijski (Sydney, Atena) i svjetski (Fukuoka) srebrni na 400 metara mješovito.

26-godišnjak je utrku isplivao u vremenu 15:31.29 odnosno dvije i pol sekunde brže od Phelpsa koji je za slabiji rezultat okrivio pomalo usporen te rezerviran start.

GP u Ann Arboru prva je postaja na 15-mjesečnom putu prema OI u Pekingu na kojoj je prije šest tjedana osvajač sedam zlatnih medalja uz pet postavljenih novih svjetskih rekorda na SP u Melbourneu, prijavio šest pojedinačnih disciplina (pet pobjeda). Finala su se inače održavala u jutarnjim satima kako bi se tijelo plivača od najranijih priprema aklimatiziralo na uvjete koju čekaju u Kini.

Phelps će još kratko nastaviti sa sveučilišnim kolegama pripreme kod kuće da bi se u lipnju uputio prema Europi gdje ga od 9. lipnja očekuje dvotjedni nastup na Mare Nostrumu, mediteranskoj seriji mitinga u francuskom Canetu, Barceloni te Monte Carlu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!