Zimski sportovi

Anaheim korak do finala

Krešimir Ferlak • ponedjeljak, 21.05.2007.

Hokejaši Anaheim Ducksa stigli su korak do finala Stanley Cupa nakon što su sinoć sretno i spretno pobijedili Detroit na gostovanju i poveli 3-2 u seriji.

Iako je Detroit dominirao cijelom utakmicom, Anaheim je pogotkom Teemua Selannea u produžetku došao do izuzetno vrijedne pobjede. Detroit je poveo sredinom druge trećine prvim playoff pogotkom u karijeri Andreasa Lilje , te imao još nekolicinu dobrih prilika, ali sve ih je uspio ukrotiti fantastični vratar Ducksa J.S. Giguere.

Anaheim je djelovao dosta nemoćno, ali su u zadnju minutu Ducksi ušli s igračem više te izvukli golmana. To im se isplatilo jer udarac Scotta Niedrmayera 47 sekundi prije kraja mijenja smjer i ulazi iza . Krenulo se u produžetak u kojem je ponovno Detroit djelovao opasnije, ali Lilja se pretvara iz junaka u tragičara, nakon što je neobjašnjivo pred svojim golom izgubio pločicu i omogućio iskusnom Selanneu da donese pobjedu Anaheimu.

Anaheim sada ima priliku u utorak pred svojim navijačima izboriti plasman u finale gdje već čeka pobjednik Istočne konferencije Ottawa, dok Detroit treba čim prije zaboraviti ovu utakmicu i pokušati se oporaviti do utorka i odvesti seriju do sedmog susreta.

Finale zapadne konferencije:: Detroit - Anaheim 1:2 p (Anaheim vodi 3-2 u pobjedama)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!