Nogomet

"U finalu se gleda samo rezultat"

Ivana Spahija • četvrtak, 24.05.2007.

Milan je sinoć ostvario svoj cilj i osvojio naslov pobjednika ovogodišnje Lige prvaka. U svojim izjavama čelnici kluba su sinoćnju utakmicu uspoređivali sa finalom iz Istanbula, a kapetan Paolo Maldini je najavio - nastavak karijere...

Trener Carlo Ancelotti izrazio je svoje oduševljenje osvajanjem trofeja, ali se osvrnuo i na (slabiju) igru svog kluba:"Proslavit ćemo ovaj uspjeh sa svima koji su nam željeli dobro, sa članovima obitelji i svim navijačima. Finale? Bila je to jedna teška utakmica, nimalo spektakularna.

Prvo poluvrijeme je bilo dosta teško za nas, Liverpool je snažno napadao i njegovi su igrači vršili pritisak na sredinu naše obrane. Lopte nikako nisu dospijevale do Kake i Seedorfa, ali mi smo jaka momčad. Igrali smo doista pozorno i učinili smo sve da osposobimo Ambrosinija i Nestu za igru.

Liverpool ne dopušta razvijanje fluidne igre, oni vas ne puštaju igrati. Zbog toga smo se u prvom poluvremenu dosta namučili. Ovaj uspjeh cijenimo tim više zbog svega što se dogodilo ove sezone, od njenog otvaranja preko našeg kažnjavanja, sve do ostalih problema i poteškoća na koje smo naišli. Zahvaljujem svim igračima pa i onima koji danas nisu igrali".

Ancelotti se osvrnuo i na proteklu sezonu koja nije bila briljatna: "Ovo je izvanredno dostignuće, vrlo važna pobjeda jer se nismo izgubili u svojim očekivanjima. Ovo je možda i najveća pobjeda koju smo ostvarili jer je mali broj navijača očekivao osvajanje Lige prvaka. Možda čak i nitko nije mislio da ćemo zbilja uspjeti.

Jako sam povezan s ovim klubom, osjećam kao da mu pripadam. Igrao sam u ovom dresu, osvajao važne trofeje u njemu i nisam se htio obazirati na glasine da će me smijeniti sa mjesta trenera. Sve što smo mi željeli je zaboraviti našu lošu igru iz otvaranja protekle sezone".

Ancelotti je svoju izjavu završio riječima: "Finale je bilo slično našoj cijeloj sezoni, otvorili smo ga loše, ali što je vrijeme dalje odmicalo, to je naše samopouzdanje bilo sve veće".

Silvio Berlucsoni također nije krio sreću zbog novog uspjeha njegovog kluba, a posebno se zahvalio glavnom akteru utakimce, dvostrukom strijelcu Pippu Inzaghiju:"Pippo Inzaghi mi je obećao dva pogotka i kao što vidite, čini mi se da je održao obećanje. Naša sreća je ogromna jer smo ovom pobjedom izjednačili onaj poraz iz Istanbula koji nas je tada uništio. Utakmica je bila dosta drugačija od one iz Istanbula gdje smo doista igrali bolje, ali na kraju krajeva, u finalu se gleda samo rezultat".

Gazda kluba je potvrdio dolazak velikog pojačanja u klub, ali nije želio otkriti o kome je riječ:"Istina, u Milan će doći jedno pojačanje, ali budite uvjereni, ne radi se o Buffonu", rekao je Berlusconi i tako pokušao primiriti glasine o dolasku Juventusova vratara u Milan.

Strijelac obaju pogodaka za Milan Pippo Inzaghi nije bio od velikih riječi, našalio se na račun svog prvog pogotka i naglasio važnost sinoćnjeg finala za njegovu karijeru:"Bilo je doista prekrasno, bila mi je potrebna jedna ovakva večer u mojoj karijeri. Prvi gol? To je bila čista rutina. Ne, zbilja sam tražio da me Pirlov slobodni udarac dotakne da ga mogu skrenuti u mrežu. Ovaj pogodak posvećujem obitelji i Milanu".

"Postigao sam nekoliko pogodaka u Europi, ali zabiti gol u Ligi prvaka, to je nešto posebno. Prvi gol je otvorio sve, ali drugi je bio mnogo ljepši. Ovakvo odbijanje Pirovog slobodnog udarca sam već jednom napravio, u derbiju protiv Empolija protekle sezone. Ponekad uspijemo izvesti takvo nešto".

I Inzaghi se prisjetio preokreta u istanbulskom finalu: "Trebali smo biti doista oprezni jer vodstvo od 2:0 je dosta varljivo. U tim smo trenucima bili euforični, ali smo znali da ne smijemo izgubiti koncentraciju. U nogometu je sve moguće, a nama je drago što se nešto takvo nije dogodilo i večeras".

Kaka je također usporedio oba finala u kojima je igrao: "Ono što se tada dogodilo je bilo zaista čudno, u samo šest minuta kada nismo igrali dobro smo izgubili sve. Lijepo je pobijediti upravo zbog toga što smo tada izgubili. Ovo je sad ljepša strana tog poraza. Nakon njihovog sinoćnjeg pogotka smo znali da se neće ponoviti slična situacija kao prije dvije godine".

Jedan od najsretnijih igrača Milana je bio Gennaro Gattuso koji je prvi pohitao u zagrljaj navijačima nakon posljednjeg sučeva zvižduka. "Danas plaču oni, tada smo plakali mi. Rekli su da je talijanski nogomet u krizi, ali pogledajte samo, prvaci svijeta i europski klupski prvaci. Poraz prije dvije godine će mi zauvijek ostati u sjećanju, ali ovo večeras je drugačija priča. Sada je naš red da budemo sretni", rekao je Gattuso nastavljajući u svom stilu: "Zbog oklade moram obojiti kosu u plavo, ali to ću napraviti nakon završetka talijanskog prvenstva".

Izjave aktera sinoćnjeg finala zaokružio je kapetan Paolo Maldini kojemu je ovo finale bilo osmo po redu, a ako je suditi po njegovim riječima, nije mu bilo i posljednje. "Uvijek je lijepo pobijediti. Ma koja mirovina, što vam je? Sada želim osvojiti Interkontinentalni kup i Ligu prvaka i iduće sezone", rekao je Maldini.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!