Nogomet

"U nogometu treba iskoristiti prilike"

Marin Vuković • četvrtak, 24.05.2007.

Trener Liverpoola Rafael Benitez nije previše dvojio oko razloga poraza njegove momčadi. Španjolski strateg smatra da su Redsi propustili previše prilika, a uz to primili i nesretan pogodak...

Benitez nije uspio ponoviti 2005. godinu i na Anfield odnijeti drugi europski trofej u samo tri sezone. Milan je i ovoga puta stvorio prednost, no čudesnog povratka poput onog iz Istanbula sada nije bilo. Trener Liverpoola bio je razočaran što silan trud i napadački nogomet njegovih igrača na kraju nije polučio zadovoljavajuće rezultate.

"Prije svega želim čestitati Milanu, bili su vrlo dobra momčad, rekao je Benitez. "Također želim zahvaliti našim navijačima, svima u klubu i posebno mojim igračima koji su zaslužili više. Kontrolirali smo igru u prvom poluvremenu, pritiskali Milan, stvarali prilike, ali smo na kraju primili nesretan pogodak nakon odbijene lopte."

"U nogometu morate iskoristiti svoje prilike i postizati pogotke. Kad pobijedite sretni ste, ali kad izgubite onda tražite razloge poraza i počnete razmišljati o budućnosti. Vidjeli smo kvalitete koje ima Milan i sada moramo razmišljati o načinima kako poboljšati našu momčad", objasnio je.

U drugom poluvremenu Benitez je postavio igru s daleko više rizika, iz igre izvukao Javiera Mascherana i ubacio još jednog napadača Petera Croucha, ostavivši time više prostora za Milanove kontranapade. Jedan takav odlučio je utakmicu i povratka više nije bilo.

"Milan je vrlo organizirana momčad i sjajna u kontranapadima. U drugom poluvremenu više smo napadali i ostavljali prostor kojega je mogao iskorištavati Kaka. Treba napadati uz ravnotežu na svim dijelovima terena, kad izgubite tu ravnotežu jedna prilika protivničke momčadi može vas skupo stajati", kazao je Benitez.

Kapetan Liverpoola Steven Gerrard ne želi se predati i vjeruje da u ovoj momčadi Liverpoola ima još snage i kvalitete za europska finala. "Možemo biti ponosni jer smo odigrali odlično finale i znam da ćemo se jednog dana naći u novoj završnici", rekao je. "Sada se moramo oporaviti i odmoriti preko ljeta, a zatim krenuti ispočetka u novoj sezoni. Uopće ne sumnjam da imamo kvalitetu za nove uspjehe.

"Mislim da smo kontrolirali igru u prvom poluvremenu, ali u drugom nismo uspjeli odigrati kako smo se dogovorili. Međutim, nemojmo zaboraviti da je igrala i druga momčad, vrhunska, s vrhunskim igračima", ocijenio je Liverpoolov kapetan. "Svaka im čast, pobijedili su i vjerojatno su to i zaslužili. Mi se sada moramo ojačati i dovesti nove kvalitetne igrače. Menadžer i čelnici kluba to znaju i mislim da nam predstoji zanimljivo ljeto."

Dirk Kuyt bio je strijelac jedinog pogotka Redsa, koji je ipak stigao prekasno za reprizu preokreta od prije dvije godine. "Ovo je strašno razočaravajuće", rekao je, "Vjerovali smo da imamo utakmicu pod kontrolom, čak smo utišali i Kaku, a onda je stigao pogodak Inzaghija. U svlačionici trener nam je rekao da samo nastavimo s istom igrom u drugom poluvremenu, ali nije nam išlo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!