Ostali sportovi

Boksači za Lastavice

Sportnet • četvrtak, 24.05.2007.

Boksački klub Klis povodom obilježavanja proslave prve dekade kluba i obilježavanja 470. godišnjice smrti kliškog kapetana i kneza Petra Kružića organizira međunarodnu boksačku reviju humanitarnog karaktera gdje će se cjelokupni iznos od prodanih ulaznica donirati udruzi za inkluziju Lastavica u Splitu...

Boksački klub Klis ove godine obilježava 10 godina rada. U tom razdoblju klub je imao preko 70 registriranih boksača i preko 300 članova. Treba isto tako napomenuti da je klub sudjelovao na svim natjecanjima iako je bio u teškim financijskim okolnostima, te da je riječ o jedinom boksačkom klubu koji djeluje na području neke općine u Republici Hrvatskoj.

Obilježavanje godišnjice smrti Petra Kružića dogodit će se iz razloga što su njemu tijekom teških desetljeća ratovanja pomoć pružali i pape Hadrijan VI., Leon X., Klement VII., i Pavao III., te sada sportska udruga u Klisu želi pomoći nekome kome je pomoć potrebna.

Isto tako, boksački klub Klis želi poručiti javnosti da je boks vještina, te da se kroz boks isto tako može izraziti čovječna i humana gesta.

U boks reviji, koja će se održati 3. lipnja 2007. na sportskom kompleksu NK Uskok na Klisu, s početkom u 20.30 sati, sudjelovat će boksači: BK Ljubuški iz BiH, boksači Pit-Bul, BK Sveti Duje, BK Pauk i BK Split, BK Sinj, BK Marjan i BK Klis, čime će se zaokružiti večer s osam atraktivnih borbi uključujući po prvi puta na javnoj sportskoj priredbi i boksačice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!