Ostali sportovi

Nova TV i RTL pažljivo i kvalitetno?

Bruno Blumenschein • četvrtak, 24.05.2007.

U sjeni sportskog programa HTV-a svoje mjesto pod suncem gledanosti traže i druge dvije hrvatske televizijske kuće s nacionalnom koncesijom, Nova TV i RTL. Obje postaje traže što atraktivnije sadržaje kako bi u isto vrijeme zadovoljili svoje gledatelje i vlasnike, ali u posljednje vrijeme "šute"...

Programska shema Nove TV i RTL-a, kao jedina dva konkurenta HTV-u na nacionalnoj razini, ne pružaju previše zadovoljstva nakon potrage za sportskim sadržajem. Obje TV kuće su se orijentirale na jedan glavni događaj, dok se ostatak sportskog programa popunjava s onim što odgovara. Tako Nova TV u prvom planu ima skijanje, na kojeg se nadovezuju rijetki prijenosi engleskog Premiershipa, kao i još rjeđe borbe Mirka Filipovića.

Sportski dio programa RTL-a se bazira na gostujućim nastupima hrvatske nogometne reprezentacije, a kako ističe urednik informativnog programa Ivan Lovreček: "U svakom trenutku pratimo što se događa i čim naiđemo na neki atraktivni događaj preuzet ćemo ga. Sport ima veliku važnost u programu i nakon pažljivog biranja, jako kvalitetno odrađujemo događaj, čime smo postavili i standarde na hrvatskim prostorima.".

Slika 1 od 2.

S druge strane, Saša Lugonjić s Nove TV kaže: "Činjenica je da na hrvatskim TV programima ima sve manje sporta, ali mi se trudimo skijanjem, Premiershipom i Cro Copom biti tu. Nažalost, gledanost Cibone u Euroligi je imala poražavajuću gledanost, zbog čega ipak nije pao interes Nove TV za sport.".

Nekoliko sportskih događaja je "opeklo" obje kuće, što se sve više vidi u dijelu sportskog programa, ali je uz lošu gledanost i činjenica kako nije uložen veći trud u promociji preuzetih događaja. Stav RTL-a kako je sport važan dio programa, pod upitnik stavlja pogled na samu programsku shemu. Čak i Internet stranica na sportskom dijelu nudi samo Red Bull Air Race. Čudno je kako obje kuće čekaju atraktivne događaje, vjerojatno misleći na Svjetsko prvenstvo ili Olimpijske igre, jer jako je čudno da se u većem dijelu sezone ne događa ništa dovoljno zanimljivog.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!