Rukomet

Flensburg odgodio Kiel, podvig Kljaića

Petar Plevnik • nedjelja, 27.05.2007.

Pretposljednje kolo nije donijelo promociju Kiela kao starog/novog prvaka. Za to se, pobjedom protiv ljutog rivala, pobrinuo Flensburg, pa će Zvonimir Serdarušić do naslova morati u posljednjem kolu protiv Nordhorna. Do vrlo vjerojatno presudnih bodova za ostanak u ligi došao je Lübbecke Velimira Kljaića vrijednom pobjedom kod izravnog konkurenta...

Iako se odavno oprostio od borbe za naslov, Flensburg nije propustio prigodu osvetiti se Kielu za poraz u finalu Lige prvaka te odgoditi odluku o prvaku za posljednje kolo. Iako su se Zebre solidno nosile u prvom dijelu (19:17), u posljednjih 15 minuta susreta Flensburg je jednostavno pretrčao umorne goste, stoga ne treba čuditi konačnih 41:36 za Flensburg. Sjajnu partiju pružio je Lijewski sa 10 pogodaka za domaćine, dok kod Kiela 10 pogodaka Anderssona. Za osvajanje naslova prvaka Kielu će u posljednjem kolu trebati pobjeda na domaćem parketu protiv neugodnog Nordhorna.

HSV je obavio svoj dio posla i pobjedom nad Lemgom ponovno se bodovno izjednačio sa Kielom. Iako su gosti na odmor otišli sa dva pogotka prednosti (13:15), u nastavku susreta stvari sjedaju na svoje mjesto i domaćini predvođeni Yoonom sa devet pogodaka dolaze do konačnih 33:28. Kod gostiju, za koje nije nastupio Goran Šprem, devet pogodaka Jiche.

Teoretske izglede za četvrtu poziciju zadržao je i Nordhorn, teško izborenom pobjedom na domaćem parketu protiv Göppingena (30:29). Uporni gosti dobar su dio susreta držali zaostatak od jednog do dva pogotka, no na kraju domaćini predvođeni Glandorfom sa osam pogodaka dolaze do očekivane pobjede. Kod gostiju 10 pogodaka Schweikardta.

Pobjedom od domaćih navijača oprostio se i Magdeburg, lako svladavši Großwallstadt sa 34:27. Kod domaćina, kojima još uvijek igra samo teorija za četvrto mjesto, devet pogodaka Sprengera, dok kod gostiju sedam golova Oechslera.

Velimir Kljaić još je jednom pokazao zašto mu toliko vjeruju u Nettelstadtu. Iako je kolo prije kraja njegova momčad i dalje pretposljednja, uvjerljivom pobjedom (29:36) kod dva mjesta i dva boda bolje plasiranog Düsseldorfa, Kljaićeva momčad dovela su u situaciju da u posljednjem kolu izbori 15. mjesto koje osigurava izravan ostanak u ligi ili 16. koje vodi u doigravanje za ostanak.

U posljednjem kolu Lübbecke dočekuje otpisani Hildesheim, dok Düsseldorf teško može računati na bodove kod Gummersbacha, kojem je pobjeda potrebna za četvrto mjesto i plasman u Ligu prvaka.

Iako je dugo vremena bio u igri, Wetzlar nije uspio donijeti bod(ove) iz Wilhemshavena. Da bi nesreća za goste bila veća, domaćini su do konačnih 29:28 došli pogotkom Christiana Köhrmanna u posljednjoj sekundi susreta. U redovima domaćina najbolji Liniger sa sedam pogodaka, dok kod gostiju osam pogodaka Vučičevića. Krešo Ivanković dva se puta upisao u strijelce za goste. Wetzlar će popravni imati u posljednjem kolu, kada na domaćem terenu dočekuje Magdeburg.

Iako već drugoligaš, Hildesheim nije imao milosti prema 13-plasiranom Melsungenu, kojem još uvijek nedostaje jedan bod kako bi izbjegao moguće doigravanje. U uvjerljivoj pobjedi domaćina od 37:28 ponovno najbolji Kabengele sa devet pogodaka, dok kod gostiju po šest pogodaka Chalkidisa i Vale.

Još jedna momčad koja je propustila doći do boda koji joj ne dostaje za izbjegavanje doigravanje je Ballingen, koji je na domaćem parketu poražen od Kronau/Östringena. Iako to rezultat ne sugerira (25:28), gosti su prilično lako došli do pobjede, ponajviše zahvaljujući sedam pogodaka Jurasika, dok domaćinima nije pomoglo ni 10 pogodaka Strobela.

U istu priču se može svrstati i Minden. Doduše, osvajanje boda na domaćem parketu protiv Gummersbacha nikako se može smatrati neuspjehom, no budući da su domaćini cijeli susret proveli u vodstvu konačnih 32:32 teško da ih može zadovoljiti, tim više što bi ih pobjeda riješila svih kalkulacija vezanih za ostanak uoči posljednjeg kola. Sjajan je u redovima domaćina bio Gudjonsson sa 13 pogodaka, dok kod gostiju još bolji Ilić sa čak 15 pogodaka. Vedran Zrnić tri se puta upisao u strijelce, uz lošu realizaciju sedmeraca (1/3).

Bundesliga, 33. kolo, rezultati:
HSV Hamburg – TBV Lemgo 33:28, SG Flensburg-Handewitt – THW Kiel 41:36, SC Magdeburg – TV Großwallstadt 34:27, Wilhelmshavener HV – HSG D/M Wetzlar 29:28, HSG Nordhorn – FA Göppingen 30:29, HSG Düsseldorf – TuS N-Lübbecke 29:36, GWD Minden – VfL Gummersbach 32:32, Eintracht Hildesheim – MT Melsungen 37:28, HBW Balingen – SG Kronau/Östringen 25:28

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!