Rukomet

Džomba i Metličić prvaci Španjolske

Ivan Ambroš • nedjelja, 27.05.2007.

Dva kola prije kraja prvenstva Ciudad Real je matematički osigurao naslov prvaka Španjolske. U tome im je na ruku išao poraz Portlanda u Leonu, ali i sjajno izdanje Mirze Džombe koji je ponovno bio najbolji strijelac susreta s devet golova. U preostala će dva kola biti zanimljivo pratiti veliku borbu za treće mjesto između Ademar Leona i Barcelone...

U duelu za deveto mjesto Algeciras je porazio Almeriu 34:27 (21:14). Domaće je predvodio Da Cruz s pet golova, dok se kod gostiju istaknuo David Jorge Brito sa šest.

Teka Cantabria je minimalnom pobjedom protiv Torrevieje 30:29 (15:14) izbjegla zadnje mjesto na ljestvici. Listu strijelaca je predvodio Žikica Milosavljević s deset zgoditaka. Naš Tonči Valčić je bio najbolji strijelac svoje ekipe sa šest potignutih golova.

Valladolid je zacementirao petu poziciju bodovima iz susreta s Fraikin Granollersom 34:28 (15:13). Alen Muratović je s jedanaest golova bio uvjerljivo najistaknutiji pojedinac susreta.

Otpisana Bidasoa Irun je rezultatom 30:29 (15:16) potopila sve nade Aragona za eventualno osvajanje petog mjesta. Ambiciozni finalisti Kupa EHF-a će se tako u svojoj drugoj sezoni igranja u prvoj španjolskoj ligi morati zadovoljiti šestim mjestom. Do posljednje sekunde Bidasoa Irun se nije predala protiv realno jačeg protivnika, što im se na kraju i isplatilo. Po sedam golova zablježili su Nenad Biblija, Antonio Carton i Robert Arrhenius.

Ademar Leon je došao do velika dva boda protiv Portland San Antonia 30:26 (17:9) i tako sačuvao treće mjesto. Već na početku susreta domaćini su poveli 4:1, a najveća prednost je iznosila 17:9. Za potpuni debakl igrača iz Pamplone pobrinuli su se Raul Entrerrios sa sedam golova iz sedam pokušaja i Danijel Šarić s devetnaest obrana i visokih 50% obranjenih šuteva. Dostojan otpor kod gostiju pružio je samo Alberto Rocas s također sedam golova iz sedam pokušaja. Naš Ivano Balić je zabio tri gola.

Slika 1 od 2.
Foto: Dario Dodić

Altea je za proboj na jedanaesto mjesto slavila protiv Arratea 33:27 (15:14). Ni jedanaest golova koliko je postigao Kobine Viatcheslav nije pomoglo gostujućoj ekipi kojoj je najveći problem tijekom cijelog susreta bio Manuel Colon koji je zabilježio devet golova. Ovom je pobjedom Altea osigurala ostanak u Asobal ligi.

U rutinskom susretu Barcelona je savladala Darien Logrono 35:28 (17:12). Iker Romero je bio najbolji strijelac susreta s osam golova dok je naš Igor Vori zabio četiri gola.

Ciudad Real je za naslov prvaka Španjolske u gostima izrešetao Antequeru 29:40 (10:21). Naš Mirza Džomba je bio najbolji strijelac susreta s devet golova, dok je Petar Metličić tome dodao još dva. Na drugoj strani Vladimir Ostarčević je za svoju ekipu također zabio dva gola.

Španjolsko prvenstvo, 29. kolo:
Algeciras - Almeria 34:27
Teka Cantabria - Torrevieja 30:29
Valladolid - Fraikin Granollers 34:28
Bidasoa Irun - Aragon 30:29
Ademar Leon - Portland San Antonio 30:26
Altea - Arrate 33:27
Barcelona - Darien Logrono 35:28
Antequera - Ciudad Real 29:40

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!