Ostali sportovi

Motoristi punim gasom

Sportnet • ponedjeljak, 28.05.2007.

Slane Castle u Irskoj je bila spektakularna lokacija za drugi krug svjetske serije 'Red Bull X-Fighters', 26. svibnja 2007. Oko 35 000 gledatelja gledalo je kako Amerikanac Travis Pastrana odnosi pobjedu nad Švicarcem Matom Rebeaudom i Španjolcem Danyjem Torresom...

Slika 1 od 2.

Slane Castle, u kojem su svirali veliki rock bendovi poput REM-a, U2-a i Rolling Stonesa, poslužio je kao savršena lokacija da najbolji svjetski freestyle motokros motoristi pokažu svoj talent u izvedbi trikova kao što su Cliffhanger, Superman i Tsunami, te skokovima s visine od 12 metara i dužine 30 metara.

Slika 2 od 3.

To je najveća staza ikad napravljena za FMX događanje. Upotrijebljeno je 17 000 tona blata kako bi se izgradio park s preprekama - s hupserima do pet metara. Bila je to i premijera za upotrebu prvog quarter pipea u FMX natjecanju. Na četvrtom mjestu je završio Jeremy Lusk (SAD) ispred Japanca Eiga Sata.

Slika 3 od 4.

Irska je druga stanica Svjetske serije Red Bull X-Fighters, nakon Mexico Cityja 23. ožujka. Natjecanje se nakon toga 30. lipnja seli u Moskvu, a onda u Madrid 27. srpnja.

Rezultati:
1. Travis Pastrana (USA, Suzuki)
2. Mat Rebeaud (SUI, KTM)
3. Dany Torres (ESP, KTM)
4. Jeremy Lusk (USA, Yamaha)
5. Eigo Sato (JPN, Yamaha)
6. Romain Izzo (FRA, Yamaha)
7. Charles Pagis (FRA, Suzuki)
8. Ronnie Renner (USA, KTM)
9. Busty Wolter (GER, Suzuki)
10. Alvaro Dal Farra (ITA, KTM).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!