Ostali sportovi

Rampage novi prvak UFC-a!

Marin Radovan • utorak, 29.05.2007.

Proteklog vikenda u Las Vegasu je održano 71. izdanje UFC turnira na kojem je Quinton "Rampage" Jackson postao novi prvak u poluteškoj kategoriji nokautiravši dosadašnjeg prvaka Chucka Liddella...

Oba borca počela su borbu vrlo pažljivo, ispitivajući snage i tražeći kuteve pod kojim mogu uputiti udarce. Liddell se od početka mnogo kretao, pokušavao je navući Rampagea da bezglavo napada u nadi da će ga na svoj poznati način pogoditi nekom kontrom kontrom i tako obraniti titulu prvaka. Rampage je bio discipliniran, tražio je rupe u Liddellovoj obrani i već nakon prve izmjene udaraca pokazao da je dobro proučio protivnika.

Nakon samo 1:50 min borbe, Liddell je napao tijelo Rampagea, koji mu je istovremeno vratio desnim krošeom i nakon par dodatnih udaraca sudac je bio prisiljen zaustaviti borbu. Liddell se bunio zbog prekida borbe, ali bilo je više nego očito da je prilično uzdrman te da bi ga dodatni udarci samo mogli ozlijediti. Ovom pobjedom je Rampage napokon osvojio titulu prvaka u jednoj od dvije velike organizacije.

Nakon borbe, UFC-ov predsjednik je najavio da će se pobjednik ove borbe u budućnosti boriti sa Danom Hendersonom, prvakom Pridea u poluteškoj i srednjoj kategoriji, te ćemo tako prvi put dobiti apsolutnog prvaka svijeta u poluteškoj kategoriji slobodne borbe.

Što se tiće Liddella, za njega su najavili okršaj sa bivšim Prideovim prvakom poluteške kategorije Wanderlei Silvom, koji je izgubio titulu od Hendersona ranije ove godine. S obzirom da je Silva najavio da se neće boriti sve do 2008. godine, za očekivati je da će Liddell u međuvremenu odraditi još neku borbu pod okriljem UFC-a.

Od ostalih rezultata valja istaknuti pobjedu Parisyana nad Burkmanom, kojom se Parisyan potvrdio kao jedan od najozbiljnih kandidata za titulu u velter kategoriji, te iznenađujuću pobjedu Houstona Alexandera nad favoriziranim Keithom Jardineom nokautom rano u prvoj rundi.

Sljedeći UFC, UFC 72 će se održati idući mjesec u Belfastu, a glavna borba večeri će biti između bivšeg prvaka srednje kategorije Richa Franklina, te Yushina Okamija. Pobjednik ove borbe će se vjerojatno boriti za titulu sa pobjednikom borbe između prvaka srednje kategorije Andersona Silve i izazivača Nathana Marquardta koja će se održati mjesec dana poslije na UFC-u 73.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!