Nogomet

Ružomberok drugi put u svojoj povijesti osvojio Slovački kup

Branimir Korać • srijeda, 01.05.2024.
Ružomberok drugi put u svojoj povijesti osvojio Slovački kup

Danas je u Košicama odigrano finale Slovačkog kupa u kojem su se sastali Ružomberok i Spatak Trnava. Ružomberok je slavio s 1:0...

Nakon gotovo 20 godina čekanja Ružomberok je stigao do svog drugog trofeja osvajača Slovačkog kupa. U finalu u Košicama s 1:0 bio je bolji od branitelja naslova Spartaka Trnave.

Igraj na utakmice slovačkog prvenstva SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kada je prošli put osvojio trofej, Ružomberok je igrao u Bratislavi također protiv Spartaka Trnave, ali tada je slavio boljim izvođenjem jedanaesteraca. Bila je to najbolja sezona u povijesti kluba, te 2006. godine Ružomberok je osvojio dvostruku krunu.

U ovom finalu jedan pogodak bio je dovoljan, on je stigao u sudačkoj nadoknadi prvog dijela kada je Adam Tučny, mladi slovački reprezentativac, poslao loptu u mrežu.

Ružomberok je put u Slovačkom kupu ove sezone započeo kod Dynama Divikyja kojeg je svladao s 4:0, u trećem kolu je s 3:0 slavio protiv Sokola Zubrohlave, u četvrtom kolu na penale je eliminirao Tatran Liptovsky Mikulaš. Osmina finala donijela je 2:0 pobjedu protiv Pohronie, u četvrtfinlu u gostima s 1:0 Dunajska Streda te u polufinalu s ukupnih 5:1 Odeva.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!