Ostali sportovi

Dar zagrebačkog hipodroma Zagrebu za njegov dan

Sportnet • utorak, 29.05.2007.

"Zagrebu od srca" naziv je niza događanja koja će se od 31. svibnja do 03. lipnja održati na zagrebačkom hipodromu, a dar su Zagrebačkog holdinga, Podružnice Upravljanje športskim objektima, Konjičkog kluba Zagreb i Hrvatskog konjičkog poola Zagrebu za njegov dan – 31. svibnja...

Kao najvažnije događanje svakako valja istaknuti Međunarodni lipanjski turnir u preskakanju prepona, najstarije konjičko natjecanje u Hrvatskoj koje će ove godine doživjeti svoje 52. izdanje. Najuspješniji iz trodnevnog natjecanja u preskakanju prepona, koje će se održati od 01. do 03. lipnja, zadnji se dan bore se za glavnu prestižnu nagradu natjecanja - Pehar Grada Zagreba.

Osim natjecanja u preskakanju prepona, posjetitelji zagrebačkog hipodroma moči će uživati i u natjecanju u vožnji zaprega, koje na rasporedu u petak, 01. lipnja, u 18:00 sati, te u konjičkim utrkama, koje će se s početkom u 15:00 sati održati u subotu, 02. lipnja. Svoje konjičke vještine okušat će i oni najmlađi, koji tek počinju s jahanjem, i to u nedjelju, 03. lipnja, u 10:00 sati. Za njih se organizira turnir u, u Hrvatskoj novoj natjecateljskoj disciplini "Jahanje ponije uz vodiča". Nakon završetka natjecateljskog dijela djeca će moći jahati na ponijima ili iskazati svoju umjetničku izražajnost u likovnoj radionici pod vodstvom akademskog kipara Hrvoja Dumančića.

Građanima će na raspolaganju biti 15-tak kočija u kojima će se moći voziti na području hipodroma i Bundeka. Pored vožnje u kočijama, građani Zagreba i njihovi gosti moći će uživati u Western showu te nakon njega zabaviti se na Rodeo partyju uz nastupa grupe Plava trava zaborava. Za one željne narodnog melosa tu je Slavonska večer u kojoj će ih uveseljavati zvuci tamburica. I na Rodeo partyju i na Slavonskoj večeri zainteresirani će imati mogućnost iskušati svoju vještinu jahanja mehaničkog bika.

Velika novost na zagrebačkom hipodromu je događaj DAMA ZA DAME! koji će se održati u nedjelju, 03. lipnja, s početkom u 17:00 sati. Riječ je o događanju kojim se slave dame, stil života vezan u konjički sport, moda hipodroma te njen neizostavan detalj – šešir…Ove godine prisutnima će se izložbom autorskih fotografija predstaviti Mare Milin, renomirano ime hrvatske, ali svjetske modne fotografske scene. Izložba je ujedno i prodajnog karaktera. Novac od prodaje bit će doniran Zakladi Ana Rukavina. Dame posjetiteljice, pozivamo da se odjenu prikladno modnoj tradiciji hipodromskih događanja, ukrase glave najljepšim šeširima te krenu u natjecanje! Vlasnice najljepših šešira očekuju vrijedne nagrade.

Sponzori programa «Zagrebu od srca» su Agrokor, Auto Zubak, Europlakat Proreklam i Hrvatska lutrija dok su medijski pokrovitelj dnevne novine 24 sata. Za kraj valja istaknuti da je ulaz na sva događanja besplatan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!