Košarka

"I dalje mislim da je Zagreb bolji"

Bojan Poturica • četvrtak, 31.05.2007.

Nakon infarktne završnice treće utakmice polufinala doigravanja u Draženovom domu, treneri Cibone i Split CO-a Dražen Anzulović i Slobodan Subotić obratili su se "sedmoj sili"...

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Započeo je Subotić: "Mislim da je cijela serija bila dobra reklama za košarku. Posebno mislim na današnju utakmicu gdje smo mi bili blizu pobjedi, ali nažalost poraženi smo u zadnjoj sekundi. Mislim da morate imati i malo sreće kad ovako pobijedite. Smatram da smo izgubili utakmicu na skokovima. Igrali smo odličnu zonu, ali smo izgubili previše skokova na njoj. Cibona je nekoliko puta imala drugi napad. Da smo kontrolirali skok, mislim da bi priča bila drukčija."

Ipak, Subotić je bio zadovoljan pristupom i zalaganjem svojih igrača: "U svlačionici sam rekao igračima da sam ponosan na njih. U dva mjeseca otkako smo zajedno pokazali smo da možemo igrati kvalitetnu košarku. Split ima svjetlu budućnost, ali treba raditi. Treba se graditi oko ovih igrača koji ostanu. Ne zaboravite da je Split juniorski prvak Hrvatske. Ne treba tugovati što nismo ušli u NLB ligu, već trebamo raditi i misliti na budućnost."

Subotić je na kraju džentlemanski izjavio: "Čestitam Ciboni i mislim da je zasluženo dobila utakmicu."

Treneru Cibone zasigurno je pao kamen sa srca nakon ove pobjede: "Ovo je za nas bila najteža utakmica u sezoni iz psiholoških razloga. Tenzije koje su se stvorile nakon utakmice protiv Zagreba bile su previše za moje igrače i mi smo podlegli tom pritisku. Želja, volja i htijenje su bili tu. Bili smo ekipa na parketu, ali nismo imali kvalitetu u napadu zbog nervoze. Promašili smo mnoge otvorene šuteve i niz lakih zicera. Doveli smo se u situaciju da smo bili pred produžetkom."

"Mislim da smo zaslužili ovu pobjedu jer smo bili bolja ekipa i nadam se da smo plasmanom u finale skinuli kočnice koje smo imali u ovom polufinalu. To naravno ne umanjuje našu volju da osvojimo Prvenstvo Hrvatske."

Žali li Anzulović što je u polufinalu igrao protiv Splita, a ne Zagreba: "Kad smo prvi put dobili Split u sezoni s oko 40 razlike, rekao sam kako smatram da Split ima još dosta toga za pokazati i da to nije realan pokazatelj snaga. No i dalje mislim da je Zagreb bolja ekipa od Splita, ne umanjujući ničiju kvalitetu."

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!