Rukomet

Serdarušić ispisao povijest

Petar Plevnik • subota, 02.06.2007.

Pobjedom nad Nordhornom (34:28) u posljednjem kolu prvenstva rukometaši Kiela obranili su naslov prvaka, došavši do povijesnog uspjeha - trostruke krune i 13. naslova prvaka. Na dnu ljestvice, Lübbecke Velimira Kljaića uspio je osigurati doigravanje za ostanak u ligi, dok u drugu ligu seli Düsseldorf...

Iako ih je u posljednjem kolu na domaćem parketu čekao neugodni Nordhorn, koji je i sam bio u igri za četvrto mjesto i Ligu prvaka, Kiel je previše toga napravio u dosadašnjem tijeku sezone da bi u posljednjem kolu prokockao naslov. Iako su se gosti još jednom pokazali kao sjajan protivnik, o čemu svjedoči i neriješen rezultat na odmoru (14:14), u nastavku susreta Zebre ubacuju u brzinu više i predvođene Anderssonom sa devet te Kavtičnikom sa šest pogodaka dolaze do konačnih 34:28. U redovima gostiju najbolji Przybecki sa osam pogodaka.

Obranjenim naslovom prvaka momčad Zvonimira Noke Serdarušića došla je do 13 naslova prvaka Njemačka, čime je postala najuspješnija njemačka momčad u povijesti. Uz već ranije osvojeni naslov pobjednika Lige prvaka te Kupa Njemačke, Kielu je ovo treći ovosezonski trofej, čime je momčad sa sjevera Njemačke izjednačila pothvat Gummersbacha iz 1983. godine i potvrdila kako je u ovom trenutku apsolutno najbolja klupska rukometna momčad svijeta.

Drugoplasirani HSV za svaki je slučaj obavio svoj dio posla, slavivši u Göppingenu (32:36). Unatoč činjenici da je naslov izgubio tek zbog lošije gol razlike (+261 Kiel, +163 HSV), iza hamburškog sastava je sjajna sezona, začinjena osvajanjem Kupa pobjednika kupove te drugim mjestom u Bundesligi, što znači da ćemo Yoona i društvo iduće godine gledati u Ligi prvaka. U pobjedi u Göppingenu najbolji Pungartnik sa osam pogodaka, kod domaćina po sedam golova Krausa i Opree.

A četvrto mjesto i nastup u Ligi prvaka potvrdio je Gummersbach uvjerljivom pobjedom nad Düsseldrofom (37:29), koji se ovim porazom oprostio od prvoligaškog društva. U pobjedi domaćina najbolji Sigurdsson sa 10 pogodaka, dok kod gostiju sedam pogodaka Pöttera.

Unatoč porazu od Großwallstadta, Flensburg je već od ranije osigurao treće mjesto i nastup u Ligi prvaka, tako da konačnih 35:34 za domaćine ne predstavlja iznenađenja. Jedina stvar po kojoj će se pamtiti ovaj susret je 14 pogodaka Pettersona za domaćine te 12 Knudsena za goste.

Sedmo mjesto i nastup u Kupu EHF-a pripao je Lemgu, koji se od sezone oprostio domaćom pobjedom nad Ballingenom. U rutinskoj pobjedi domaćina od 32:27 najbolji Baur sa osam pogodaka, dok kod gostiju, koji su u svojoj prvoj sezoni u elitnom društvu uspjeli izboriti ostanak, po osam pogodaka Choa i Strobela.

Pobjedom se od svojih navijača oprostio i Kronau/Östringen, svladavši Minden sa 30:29. Prvo ime u sastavu domaćina Velyky sa šest pogodaka, dok kod gostiju šest pogodaka Justa.

TKO ĆE KUDA?

Liga prvaka:
Kiel, HSV, Flensburg, Gummersbach

Kup EHF-a:
Nordhorn, Magdeburg, Lemgo

Kup pobjednika kupova:
Kronau/Östringen, Großwallstadt

Ispadaju:
Düsseldorf, Eintracht Hildesheim

Novi prvoligaši:
Füchse Berlin, TuSEM Essen, pobjednik dvoboja Stralsunder/Bayer Dormagen - Lübbecke

Uoči gostovanja Magdeburga u redovima Wetzlara su bili svjesni činjenice da im je pobjeda prijeko potrebna ukoliko i slijedeće godine žele igrati u društvo najboljih. Vidljivo je to bilo i u pristupu Matoševićeve i Ivankovićeve momčadi, koja je odigrala možda i najbolju ovosezonsku partiju, slavivši na kraju sa 30:29. U zlata vrijednoj pobjedi domaćina najbolji Vučičević sa devet te Karipidis sa osam pogodaka, dok kod gostiju 10 pogodaka Bieleckog

Zahvaljujući pobjedi nad otpisanim Hildesheimom, Lübbecke je uspio izbjeći izravno ispadanje iz lige te će za ostanak u društvu najboljih odmjeriti snage sa pobjednikom dvoboja između Strasulndera i Bayer Dormagena, dvaju drugoplasiranih momčadi drugih liga. U pobjedi Kljaićevog sastava nad Hildesheimom ponovno je sjajno odigrao iskusni Branko Kokir sa 12 pogodaka, dok kod gostiju sedam pogodaka Lakenmachera.

Od razočaravajuće sezone, koja je započela visokim ambicijama a završila borbom za ostanak u ligi, Melsungen se oprostio uvjerljivom pobjedom nad gostima iz Wilhemshavena. U pobjedi domaćina 39:29 istkanuo se Valo sa 13 pogodaka, dok u redovima gostiju osam pogodaka Linigera. Kristijan Ljubanović postigao je dva pogotka za goste.

Bundesliga, 34. kolo, 2.6.2007.:
THW Kiel - HSG Nordhorn 34:28, TV Großwallstadt - SG Flensburg/H. 35:34, HSG Wetzlar - SC Magdeburg 30:29 TuS N-Lübbecke - Eintracht Hildesheim 35:32, VfL Gummersbach - HSG Düsseldorf 37:29, SG Kronau/Östringen - GWD Minden 30:29, nTBV Lemgo - HBW Balingen/W, 32:27, Frisch Auf Göppingen - HSV Hamburg 32:36, MT Melsungen - Wilhelmshavener HV 39:29

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!