Ostali sportovi

Agramovci ponovno najbolji

Sportnet • nedjelja, 03.06.2007.

Jubilarno Otvoreno atletsko prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom održano je u Puli od 25 do 27. svibnja 2007 godine. Na prvenstvu se natjecalo 198 natjecatelja iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Latvije, Slovačke, Italije, Makedonije, Iraka, Srbije, Slovenije i 16 ekipa iz Hrvatske...

Visoki pokrovitelj prvenstva bila je potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor, pokrovitelji su bili grad Pula i županija Istarska, organizator Hrvatski paraolimpijski odbor a priređivači: Hrvatski atletski savez osoba s invaliditetom i AK Pula.

Sponzor Grand prix discipline skok u dalj za žene bilo je Euroherc osiguranje koje je bogato nagradilo sve natjecateljice (šest). Poslije dva dana vrlo zanimljivog i kvalitetom odličnog natjecanja, najbolja ekipa pojedinačno i ekipno bila je ekipa AK Agram za osobe s invaliditetom iz Zagreba.

Slika 1 od 2.

U ekipi Agrama nastupili su:

1. Marija Iveković (slabovidna)– pobjednica u skoku u dalj i bacanju kugle s ispunjenim A normama (A PN) Za paraolimpijske igre u Pekingu 2008. godine, a druga u utrci na 100 metara (B PN).

2. Vedran Lozanov (slabovidan) – pobjednik u utrkama 1500m i 5000m (A PN)

3. Petar Bešlić (slijep) – pobjednik u utrci na 1500m (A PN)

4. Ivana Matošević (slabovidna) – pobjednica u utrkama na 1500m i 800m

5. Kristina Ivanković (slabovidna) – s 15 godina odlična druga u bacanju kugle i sve bliža B normi

6. Marija Mikulić (slabovidna) – druga u utrkama na 800m i 1500m i peta u skoku udalj

7. Mijo Ćosić (slijep) – najbolji u bacanju kugle

8. Petar Bešlić (slijep) – oduševio sve na stadionu odličnom utrkom i ispunjenjem A norme za Peking na 1500m. Upornost dvogodišnjeg pozivanja u atletiku isplatila se. Petru, pratiocu Svenu, treneru Srećku i suradniku Mladenu svaka čast i iskrene čestitke.

9. Ante Pehar (slabovidan) – stari as i bivši svjetski rekorder i dvostruki paraolimpijski pobjednik (New York 1984. – zlata u troskoku i skoku udalj i svjetski rekordi itd) pokazao je mladima kako se skače u dalj

10. Marijo Jozić (slabovidan) – s 15 godina odličan i u skoku u dalj i utrkama i veliki poetncijal za budućnost

11. Goran Žeželj (slabovidan) – dva puta drugi u utrkama na 100m i 200m bez A norme. Dijelom vjetar u prsa, a dijelom i "tajming" poremetili su planove

12. Grgo Bogdanović (slabovidan) – mladi Šibenčanin je sa svojih 12 godina oduševio sve u našoj ekipi. Baciti kuglu 7,74 m, koplje skoro 24 m i disk preko 20m su rezultati za čestitati. Je li na pomolu "londonska medalja" 2012. godine?

13. Kristijan Knežević (slabovidan) – u granicama svojih solidnih trkačkih i skakačkih sposobnosti

14. Tomica Marković (slabovidan) – vrlo dobar u skoku u dalj, bacanju kugle i utrci na 400m. Da li je na pomolu odličan "petobojac"?

15. Matija Podravec (slabovidan) – najveći talent u svojoj generaciji. Sa svojih 15 godina za godinu–dvije s vrhunskim trenerom bit će trkač kojeg će dobro upoznati atletski svijet!

16. Marijan Pajvot (cerebralna paraliza) – previše bespotrebne nervoze dovele su do slabijih rezultata od realno očekivanih

17. Denis Slunjski (mali rastom) – impresioniran svim viđenim u bacanju kugle potpuno i neočekivano podbacio ispod svih očekivanja.

18. Damjan Lisska (dvostruka potkoljenična amputacija) – s više treninga postizao bi mnogo bolje rezultate

19. Tomislav Bodulušić (slijep i potkoljenična amputacija) – za prvi nastup veoma solidan rezultat u bacanju kugle

20. Mladen Tomić (natkoljenična amputacija) – prelazak iz Vinkovaca u Agram bio je i naš i Mladenov odličan potez. Trener Ivan Ivančić očekuje od Mladena ispunjenje A norme do listopada ove godine. To i mi očekujemo!

21. Hasib Alibegović (paraplegija-kolica) – veliki potencijal u bacačkim disciplinama, kad bi to i rad na treninzima pratio, ni Peking ne bi bio daleko.

Slika 2 od 3.

22. Goran Popović (paraplegija-kolica) – veliki potencijal i nagovještaj odlične karijere u bacačkim disciplinama.

23. Darko Majdandžić (kolica) – veliki potencijal

24. Ivica Vujica (kolica) – odličan potez napravio je izletom iz košarke u kolicima. Rezultatima i potencijalom može imati izuzetnu karijeru u bacačkim disciplinama.

25. Neven Kovačev (opća kat.) – veliki doprinos ekipi u svakom pogledu.

26. Tomislav Hrbud (multipla skleroza) – i pored ozljede dao veliki doprinos pobjedi ekipe.

Odličnim rezultatima doprinijeli su i treneri:
Damjan Sedić, Mladen Kršek, Ivan Ivančić, Ante Pavković, Srećko Opašić, Goran Grd, Selma Dobrijević Pili, Damir Pili, Ivan Desić, Senka Golik, Vjekoslav Oršolić.

Poslije ovog prvenstva slijedeći atletičari imaju A norme za Peking 2008:
1. Marija Iveković – skok u dalj i bacanje kugle
2. Vedran Lozanov – 5000m i 10000m
3. Petar Bešlić – 1500m
4. Marija Mikulić – 100m
5. Vuković Jelena – bacanje kugle
6. Darko Kralj – bacanje kugle
7. Miroslav Matić – bacanje diska.

Na ovome atletičari neće stati. Nastavljaju se natjecanja i lov na A norme, a za očekivati ih je još.

Atletičari će ići na europske mitinge gdje već imamo pozivnice, ići ćemo na druga Otvorena atletska prvenstva europskih zemalja, a slijepe i slabovide očekuje Svjetsko prvenstvo u Brazilu (Sao Paolo), amputirce, male rastom i kolica Svjetske igre u Kineskom Tajpehu, a lako mentalne retardirane Svjetsko prvenstvo u Brazilu (Fortalezza).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!