Tenis

Kompletirana ženska četvorka

Deni Kirinčić • utorak, 05.06.2007.

Samo četiri najbolje tenisačice još su u igri za trofej Roland Garrosa. Srpske senzacije, Jelena Janković i Ana Ivanović, prošle su protiv dvije prošlogodišnje polufinalistice i tako napravile još jedan ka srpskom finalu. U četvrtfinale su se plasirale i prošlogodišnja pobjednica Justine Henin i mlada Ruskinja Marija Šarapova...

Janković je nešto teži posao imala u drugom setu, ali je sve uspjela završiti bez ulaska u odlučujući set protiv Nicole Vajdišove koja je poražena sa 6:3, 7:5. Veliku pobjedu je ostvarila i Jelenina sunarodnjakinja Ana Ivanović koja je slomila Svjetlanu Kuznjecovu u prvom i trećem setu, dok je drugi odigrala nešto slabije. Završilo je 6:0, 3:6, 6:1 u korist Ivanović.

Amerikanka Serena Williams ipak nije opravdala najave uoči pariškog Grand Slama. Danas je odigrala susret s previše neprisiljenih grešaka i zasluženo sa 4:6, 3:6 ispala iz turnira od Justine Henin. Zadnje mjesto pripalo je Mariji Šarapovoj koja je sa 6:3, 6:4 bila bolja od Anne Čakvetadze.

U tijeku su muška četvrtfinala nakon kojih slijedi opširniji izvještaj.

I još jedan zanimljiv rezultat stigao je iz susreta između prvopostavljenih Boba i Mika Bryana koji su sa 5:7, 6:4, 6:4 poraženi od Čeha Lukaša Dlouhyja i Pavela Viznera.

Roland Garros, 5.6.2007., četvrtfinale, :Justine Henin (BEL, 1) - Serena Williams (USA, 8) 6:4, 6:3, Jelena Janković (SRB, 4) - Nicole Vajdišova (CZE, 6) 6:3, 7:5, Ana Ivanović (SRB, 7) - Svjetlana Kuznjecova (RUS, 3) 6:0, 3:6, 6:1, Anna Čakvetadze (RUS, 9) - Marija Šarapova (RUS, 2) 3:6, 4:6.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!