Rukomet

Karabatić i Serdarušić najbolji

Kristian Hohnjec • utorak, 05.06.2007.

Nikola Karabatić aklamacijom je proglašen najboljim igračem rukometne Bundeslige za proteklu sezonu po izboru trenera i kapetana momčadi 18 prvoligaša, dok je za najboljeg trenera proglašen njegov "učitelj", Zvonimir Serdarušić...

Francuski reprezentativac bio je najzaslužniji što se THW Kiel u dramatičnoj završnici prvenstva okitio naslovom prvaka. 23-godišnjak koji igra na poziciji lijevog vanjskog ove je sezone bio udarna "igla" Kiela u napadu s prosjekom od 6.4 pogotka po utakmici, što je bilo dovoljno za 5. mjesto među svim strijelcima Bundeslige. Unatoč velikoj potrošnji u napadu, treba spomenuti da je Karabatić odrađivao i više nego solidan posao u obrani, a ovu nagradu je ponajviše zaslužio svojom sposobnošću da bude lider i preuzme odgovornost u ključnim momentima.

Izuzetnu sezonu Karabatić je već ranije naznačio dovevši Kiel do trijumfa u Ligi prvaka , koju je okončao i kao najbolji strijelac tog natjecanja. Izbor je na drugom mjestu okončao klupski mu kolega Thierry Omeyer, dok je treće pripalo najboljem strijelcu Bundeslige, korejskom šuteru Kyung-Shin Yoonu.

Logično, i u izboru trenera godine nagrada je otišla u Kiel, u ruke Zvonimira Serdarušića. Trostruka kruna bila je i više nego dovoljan argument da Noka i ove godine bude proglašen za najboljeg trenera Bundeslige.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!