Nogomet

Uvjerljiva Norveška i mirna Bosna i Hercegovina

Ivana Spahija • srijeda, 06.06.2007.

U susretima C i D skupina kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2008. nije bilo većih senzacija. Norvežani su došli do pobjede koja im je bila i više nego potrebna, a i reprezentacija BIH je upisala nova tri boda. U skupini D, Nijemci su svladali Slovake nakon dva autogola...

Skupina C

Norvežani su kod kuće došli do visoke pobjede od 4:0 nad oslabljenom reprezentacijom Mađarske. Bez ozlijeđenog Solskajera Norvežani su krenuli po sva tri boda, znajući da im jedino pobjeda "igra ulogu" ukoliko žele nastaviti utrku za plasman na Euro. Mrežu Mađara načeo je Iversen pogotkom u 22. minuti susreta. Drugo poluvrijeme ponudilo je puno bolju igru domaćina, u 58. minuti na 2:0 povisio je Braaten, a samo dvije minute kasnije Carew je zatresao mrežu gostiju za vodstvo Norveške od 3:0. Isti igrač je pogotkom u 77. minuti susreta postavio rezultat za konačnih 4:0 i nova tri boda koja stavljaju Norvežane na četvrto mjesto na tablici, ali imaju jednak broj bodova kao Turska i BIH.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Trenutno vodeća momčad ove skupine, reprezentacija Grčke, kod kuće je dočekala Moldaviju, koja u šest susreta nije upisala niti jednu pobjedu. Iako se utakmica činila rutinskom za domaćine, gosti su im zadali dosta problema. Grci su poveli u 30. minuti susreta zahvaljujući pogotku Charisteasa. Vodstvo od 1:0 domaćini su držali sve do deset minuta prije kraja kada je na 1:1 izjednačio Frunza. Baš kad se činilo da će ove dvije reprezentacije podijeliti bodove, mrežu gostiju je u posljednjoj minuti utakmice zatresao Liberopoulos za konačnih 2:1 i pobjedu Grčke koja je i dalje drži na čelu skupine C.

Izabranici Fuada Muzurovića i dalje ne znaju za poraz, reprezentacija Bosne i Hercegovine je u današnjem susretu kod kuće dočekala Maltu, koju je svladala minimalnom pobjedom od 1:0. Jedini pogodak u susretu postigao je Zlatan Muslimović već u šestoj minuti i tako je donio tri boda domaćinima koja ih stavljaju na drugo mjesto na tablici. BIH tako sada ima 13 bodova, a isto toliko bodova imaju i reprezentacije Turske i Norveške te je utrka za putnika na Euro u ovoj skupini još uvijek otvorena.

Skupina C: Norveška - Mađarska 4:0, Grčka - Moldavija 2:1, BIH - Malta 1:0.

Skupina D

Njemačka je kod kuće dočekala Slovačku, koja je u Hamburg došla pokušati iznenaditi vodeću momčad D skupine. Nijemci su nakon vrlo neizvjesne utakmice upisali pobjedu rezultatom 2:1 i tako stekli pet bodova prednosti ispred drugoplasirane Češke. Domaćini su poveli već u devetoj minuti susreta, nakon izvedenog udarca iz kuta, Slovak Jan Durica je zatresao vlastitu mrežu i donio prednost Nijemcima.

Slovaci su uzvratili deset minuta kasnije, a strijelac izjednačujućeg pogotka je također pogodio vlastitu mrežu. Cristoph Metzelder je svojom pogreškom Slovacima ulio nadu u preokret. Utakmica je riješena pred sam kraj prvog poluvremena, u 43. minuti Phillip Lahm je odlično dodao za Hitzlspergea, koji nije propustio priliku poslati loptu u mrežu gostiju za konačnih 2:1 i pobjedu Njemačke. U ovoj skupini Nijemci uvjerljivo drže prvo mjesto sa 19 bodova, a iza njih slijede reprezentacije Češke i Irske. Slovačka je trenutno na četvrtom mjestu.

Skupina D: Njemačka - Slovačka 2:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!