Košarka

San Antonio odškolovao Cavalierse, James nevidljiv

Bojan Poturica • petak, 08.06.2007.

Prvi susret NBA finala između San Antonio Spursa i Cleveland Cavaliersa pripao je momčadi Gregga Popovicha. "Mamuze" su podijelili nekoliko lekcija Cavsima te su u potpunosti neutralizirali LeBrona Jamesa....

San Antonio Spursi odlučili su podijeliti nekoliko lekcija Cleveland Cavaliersima u prvom susretu NBA finala i to im je pošlo za rukom. "Mamuze" su dominantnom obrambenom izvedbom zaustavili momčad Mikea Browna, a na čelu s Bruceom Bowenom potpuno su neutralizirali LeBrona Jamesa. "Bit će potreban veliki trud da bismo zaustavili LeBrona. Možete očekivati da će u drugoj utakmici biti puno bolji", rekao je Tim Duncan.

James je zadržan na 14 koševa uz šut iz igre 4-16. Usto je imao i šest izgubljenih lopti. Napadački, Spursi nisu odigrali najbolju utakmicu, ali svejedno su nakon tri četvrtine imali 15 koševa prednosti. Duncan je predvodio svoju momčad s 24 koševa, 13 skokova i pet blokada, a briljirao je i Tony Parker (27 koševa, 7 asistencija). S klupe je vrlo dobar bio Manu Ginobili (16 koševa, 8 skokova).

Vezane vijesti

Daniel Gibson je s 16 koševa i četiri ukradene lopte bio prvo ime gostiju. Spursi su imali 43 skoka, naspram 32 skoka Cavsa, a iz igre su šutirali 45.3%, naspram 42.9% Cavsa. Usto su imali i tri izgubljene lopte više od Clevelanda, što govori da i nisu najbolje odigrali, ali su pobijedili.

Druga utakmica na rasporedu je u subotu u San Antoniju.

NBA finale, prva utakmica:
San Antonio Spurs - Cleveland Cavaliers 85:76 (1-0).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!